Об’єднані громади готуються до отримання держаної субвенції на розвиток інфраструктури

31 травня  Харківський ВП Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з Департаментом економіки Харківської ОДА  провели семінар-нараду з представниками об’єднаних громад Харківщини з питань організації роботи щодо отримання державної субвенції на розвиток інфраструктури.

Відповідно до ст.10 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» № 157, Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» та інших нормативних документів об’єднані громади отримають у 2017 році субвенцію із Державного бюджету України на розвиток інфраструктури по формулі пропорційно до площі території та кількості  сільського населення об’єднаної громади.

Директор Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова зазначила: «Найближчим часом очікується прийняття відповідної  постанови КМУ про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад та їх розподіл у 2017 році. За попередніми розрахунками розмір даної субвенції для ОТГ Харківщини може скласти:

- для Старосалтівської селищної ради Вовчанського району – 5,815млн.грн.

- для Чкаловської селищної ради Чугуївського району – 5,163млн.грн.

- для  Мерефянської міської ради Харківського району – 1,690 млн.грн.

- для Роганської селищної ради Харківського району – 4,986млн.грн.

За словами начальника відділу капітальних вкладень Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Юрія Зеєнко- Харківська область є одним із лідерів щодо реалізації проектів за кошти Державного фонду регіонального розвитку. В 2016 році саме із ДФРР було профінансовано 25 проектів на суму 152,580 млн.грн. Впевнений, що проекти на отримання  субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних  територіальних  громад будуть реалізовані якісно та в повному обсязі.

Отже, перші об’єднані громади Харківщини, що з січня 2017 року перейшли на прямі взаємовідносини з Державним бюджетом України, отримають  у цьому році свої перші субвенції – «весільні подарунки».

Нагадуємо, що 24 травня цього року було урочисто відкрито Харківський ВП «Центру розвитку місцевого самоврядування». Центрє недержавною неприбутковою організацією, яка створеназа підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) та діяльність якої спрямована на зміцнення спроможності органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному та місцевому рівнях.

Довідкова інформація:«U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

Харківській ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»:

пров. Банний, 1, Харків, 61000, e-mail: lgdc.kharkiv@gmail.com  телефон: +38 097 670 01 00

31.05.2017 - 21:30 | Переглядів: 8840

Приєднані зображення:

Область:

Харківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...