Рівненщину відвідала делегація добровільної пожежної охорони Республіки Польща

29 травня з робочим візитом на Рівненщину завітала делегація представників добровільної пожежної охорони Республіки Польща на чолі із керівником добровільної пожежної охорони Західно-Приморського воєводства генералом Мареком Ковальскі та в минулому комендантом державної пожежної служби Лодзинського воєводства Республіки Польща генералом Анджейем Вітковські. Польські колеги-вогнеборці провели робочу зустріч із керівництвом Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Основною метою приїзду польських вогнеборців на Рівненщину є участь у заходах з реалізації програми «Польська допомага» у проекті підтримки процесу організації українського рятувального волонтеріату, підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області. Проект співфінансований в рамках програми польської закордонної допомоги Міністерством закордонних справ Республіки Польщі.

Польські колеги активно допомагають у створенні осередків добровільної пожежної охорони на території Рівненського району (в селах Велика Омеляна, Біла Криниця, смт. Квасилів). Представники польської делегації оглянули матеріально-технічне забезпечення Рівненських вогнеборців, а саме: службові та побутові приміщення аварійно-рятувального загону спеціального призначення, 2-гу державну пожежно-рятувальну частину та ознайомилися з роботою навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Потому польська делегація відвідала аварійно-рятувальну частину аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що в селі Городище Рівненського району, де ознайомились з потужною інженерною та спеціальною технікою.

Після ознайомлення з матеріально-технічним забезпеченням Рівненських вогнеборців, польські колеги провели круглий стіл з головами сільських рад та територіальних об'єднаних громад області. Іноземна делегація розповіла про багаторічний, успішний досвід створення добровільних пожежних команд на території Республіка Польща із залученням добровольців та волонтерів у справу гасіння пожеж та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Польські вогнеборці радо відповідали на усі питання присутніх, розповідали алгоритм дій щодо фінансування та матеріально-технічного забезпечення добровільних-пожежних команд.

Область:

Рівненська область

Джерело:

«Рівне-1»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...