Обговорено питання внесення змін до перспективного плану формування громад Чернівецької області в частині Сокирянського району

23 травня 2017 року в приміщенні Сокирянської районної державної адміністрації відбулося публічне обговорення питання внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області в частині Сокирянського району.

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, в. о. начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Володимир Заверуха, начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку вищезазначеного управління Христина Марчук, директор Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук, члени депутатської міжфракційної робочої групиобласної ради з вивчення питання внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, керівництво Сокирянської районної державної адміністрації та ради, голови та представники об’єднаних територіальних громад, сільських та міських рад Сокирянського району.

На зустрічі презентовано розроблені обласною державною адміністрацією пропозиції змін до Перспективного плану в частині Сокирянського району. Було розглянуто два варіанти змін. Зокрема, перший варіант передбачає формування об’єднаних територіальних громад відповідно до вимог Методики формування спроможних територіальних громад, а другий варіант – відповідно до раніше надісланих рішень сільських рад району, – щодо утворення єдиної громади з центром в м. Сокиряни. Крім того, директор Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук інформувала присутніх про переваги від об’єднання, зокрема, на прикладі вже діючих в Сокирянському районі двох об’єднаних територіальних громад – Сокирянської міської та Вашковецької сільської.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк наголосив, що при визначенні оптимальної конфігурації об’єднання необхідно керуватися основними принципами спроможності, доступності, законності та добровільності, визначеними в Методиці.

Робота щодо публічного обговорення змін до Перспективного плану по кожному району з виїздом на місце буде продовжена. Узагальнені пропозиції змін до Перспективного плану буде винесено на розгляд робочої групи з децентралізації при обласній державній адміністрації, до якої входять незалежні експерти, авторитетні науковці, голови регіональних відділень Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, представники громадськості. Після чого, узгоджену пропозицію змін до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області буде подано на розгляд сесії обласної ради.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Чернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...