Голова облдержадміністрації Валерій Коровій з робочою поїздкою відвідав Оратівську об’єднану територіальну громаду

Аби ознайомитися з організацією діяльності новоствореної громади та планами її керівництва щодо розвитку приєднаних територій, очільник Вінниччини відвідав місцеві заклади соціально-гуманітарної сфери.

Валерій Коровій, зокрема, завітав до дитячого садочка «Сонечко», де виховуються сьогодні 157 діток, частина з яких довозиться із навколишніх сіл.

Заклад активно розвивається та з кожним роком покращує свою матеріально-технічну базу. Так, у 2015 році колектив ДНЗ взяв участь у 12 обласному конкурсі розвитку громад, за результатами якого в дитячому садочку встановлено енергозберігаючі вікна. На роботи було залучено 211 тисяч гривень, з яких 40 тисяч – кошти конкурсу і 171 тисяч гривень – власний фінансовий ресурс: кошти селищної та районної рад, а також спонсорські. Тоді ж була збудована і котельня на твердому паливі.

За словами завідуючої дитячим садочком Наталії Рабчевської, з утворенням Оратівської ОТГ коштів, що виділяються на заклад, побільшало. «Ми утеплити фасад, цоколь, плануємо капітальний ремонт огорожі та облаштування території тротуарною плиткою На кошти субвенції з державного бюджету закуплено меблі на 199 тисяч гривень. Різниця відчувається», - зазначила керівник ДНЗ.

Відвідав голова облдержадміністрації і Оратівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Торік навчальний заклад був визначений опорною школою Оратівського освітнього округу і поки залишається єдиним опорним ЗНЗ у Вінницькій області.

У школі сьогодні навчаються 512 учнів, а з урахуванням ще 4 філій закладу їх кількість сягає 568 осіб. Частина школярів довозиться на навчання 6 шкільними автобусами із 13 навколишніх сіл.

Як відзначила директор ЗНЗ Лариса Гнідунець, зважаючи на те, що школа стала центром освітнього округу, її забезпечення значно покращилось: за допомогою міжнародних донорів в типовому приміщенні закладу замінено 79 вікон на енергозберігаючі, навчальні аудиторії оснащені 12 плазмовими телевізорами, 12 ноутбуками, закуплено лабораторне обладнання для кабінету фізики. А той факт, що усі медалісти минулого навчального року підтвердили свої успіхи у навчанні результатами ЗНО, за словами директора школи, є промовистим свідченням високої якості послуг, які надає опорний заклад.

У рамках робочої поїздки керівник Вінниччини ознайомився також з організацією надання медичних послуг у центральній районній лікарні селища та поцікавився у місцевих аптечних закладах ходом реалізації урядової програми «Доступні ліки».

«Я приємно вражений тим, що побачив в Оратові, - зазначив, коментуючи візит до громади, голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – І мені надзвичайно приємно, що я бачу єдність між представницькою гілкою влади, районною державною адміністрацією і лідером об’єднаної територіальної громади. Насправді це має дуже важливе значення. Адже виклики, які стоять сьогодні перед нами, досить складні».

Голова ж Оратівської ОТГ Ігор Барський зауважив, що плани на розвиток територій у його команди досить амбітні, і в першу чергу, кошти будуть спрямовуватися на розвиток тих сіл, які приєдналися до Оратова.

Область:

Вінницька область

Громади:

Оратівська селищна об’єднана територіальна громада Оратівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Вінницької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...