В.Гройсман: Децентралізація, боротьба з корупцією і реформування судової та правоохоронної системи є пріоритетом роботи Верховної Ради України

Децентралізація, боротьба з корупцією і реформування судової та правоохоронної системи є пріоритетом роботи Верховної Ради України.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з членом Європейської Комісії з питань правосуддя, споживачів та гендерної рівності Верою Юровою у п’ятницю.

«Реформи, які потрібно здійснити найближчим часом - це проведення реальної децентралізації і побудова ефективної системи правосуддя», - сказав В.Гройсман, зазначивши, що усі інші перетворення будуть здійснені швидко й ефективно, якщо будуть втілені ці базові реформи.

Керівник Парламенту висловився за якнайшвидше і ефективне реформування системи правосуддя, оскільки вона «вражена корупцією», яка несе загрозу державності України її національній безпеці. При цьому В.Гройсман зазначив, що український Парламент законодавчо забезпечив усі механізми боротьби з цим ганебним явищем.

Він повідомив, що проект змін до Конституції, напрацьований відповідною робочою групою з удосконалення конституційних засад правосуддя, направлений до Венеціанської комісії. «ЇЇ висновки будуть важливими для нас», - підкреслив В.Гройсман.

Голова Верховної Ради підкреслив свою відданість реформам в Україні і зазначив, що «хто б що не говорив, Парламент демонструє здатність приймати ефективні, необхідні для держави рішення». При цьому він поінформував про перші кроки на шляху реформування внутрішньопарламентських процедур у напрямку відкритості і прозорості.

Своєю чергою, пані В.Юрова наголосила, що для неї цей візит є надзвичайно важливим, адже відбулися зустрічі з керівництвом держави, і вона «отримала уявлення, на якому етапі перебуває Україна на шляху здійснення реформ, яка ситуація із внесенням змін до Конституції». При цьому вона високо оцінила роль Парламенту у законодавчому забезпеченні реформ. «Маю гарне відчуття, що Україна рухається у правильному напрямку», - сказала пані В.Юрова, наголосивши на важливості долучення суспільства до процесу реформ.

26.09.2015 - 14:32 | Переглядів: 11670
В.Гройсман: Децентралізація, боротьба з корупцією і реформування судової та правоохоронної системи є пріоритетом роботи Верховної Ради України

Приєднані зображення:

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...