У Ладижині дали старт створенню об’єднаної територіальної громади – слово за депутатами

У Ладижині відбулось громадське обговорення пропозиції Заозерненської сільської ради щодо створення Ладижинської об’єднаної територіальної громади. До складу нової громади пропонується включити 6 населених пунктів: м. Ладижин, с. Лукашівка, сел, Губник, х-р Ружицьких (Ладижинська міська рада), та с. Заозерне і с. Василівка (Заозерненська сільська рада).

(…) Результат обговорення

Виступи представників громадськості в більшості були за підтримку добровільного об’єднання громад. Присутні заозерненці також просили ладижинців не відмовляти у їхньому прагненні та виконати рішення місцевих референдумів 2001 року.

У той же час присутні депутати Ладижинської міської ради не надто активно висловлювали свою позицію.  Єдиний, хто із депутатів виступив - Олександр Жаріков, він запропонував дискусії з цього питання перемістити на депутатські комісії. Мовляв, остаточне рішення про об’єднання все одно за місцевою радою.

«Треба відверто сказати людям, про те, що питання треба довивчити, зустрітися з депутатами. З депутатськими комісіями, щоб ми розглянули кожне питання, оскільки при переході до об’єднання громад у вас створюється деякі проблеми, про які потрібно відверто сказати сільським рама, що вони будуть. Можливо, скорочення людей, які працюють у садочку та школах, можливо, скорочення ще деякого персоналу. Розібратися з тим, чи вигідно буде громаді, чи ні, але чесно»,- підкреслив місцевий депутат.

У результаті обговорення із 72 зареєстрованих на громадських обговореннях ладижинців «за» приєднання проголосували 40, «проти» – 6, «утримались» – 10 осіб.

Далі результат громадських обговорень буде винесено на розгляд депутатів Ладижинської міської ради на черговій сесії.  У разі прийняття позитивного рішення, у місті буде створена робоча група із представників обох громад, яка готуватиме проект рішення про створення Ладижинської ОТГ.+

Варто також нагадати, у разі позитивного рішення, щодо створення ОТГ, на мешканців нової громади очікують місцеві вибори уже цьогоріч.

Область:

Вінницька область

Джерело:

«Lada.FM»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...