Барська громада розпочала роботу над створенням власної Стратегії розвитку

19 квітня в приміщенні Барської міської ради відбулась зустріч представників місцевих ОМС на чолі з міським головою Артуром Цицюрським з директором Вінницького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олегом Левченком та радником з регіонального розвитку Юрієм Войціцьким.

Представники ЦРМС прибули до Бару на запрошення місцевої влади з метою надання необхідних консультацій для початку роботи над створенням Стратегічного плану розвитку Барської громади до 2020 року.

- Ми маємо великі сподівання на те, що Барська громада, вірно визначивши цілі і орієнтири свого розвитку, зможе використати місцеві переваги, яких вона має дуже багато. Її достатньо високий туристичний і промисловий ресурс, а також чітко визначений Стратегічний план є основою для економічного зростання, а також для підвищення добробуту місцевих мешканців - говорив підчас зустрічі директор Вінницького ВП ЦРМС Олег Левченко.

На першій “інаугураційній” зустрічі, присвяченій створенню Стратегії розвитку, усі сторони обговорили приблизний робочий план, часові рамки, а також механізм збору даних для наступного соціально-економічного аналізу.

- Наша громада орієнтується на розкриття можливостей туристичних принад нашої території. Це не лише Барський замок і сакральні споруди, але й місця, пов'язані з життям і діяльністю відомих українців, зокрема Івана Виговського чи Михайла Коцюбинського — зазначив міський голова Артур Цицюрський.

Про збір первинних та вторинних даних для стратегічного аналізу, порядок формування Робочої Групи, проведення опитування мешканців та підприємців говорив Юрій Войціцький.

- У зв'язку із новими реаліями, повноваженнями та ресурсами, громади потребують проведення стратегічного та просторового планування. Ви зараз є на підготовчому етапі, який є не менш важливим, ніж безпосереднє визначення стратегічних та операційних цілей чи проведення SWOT-аналізу — говорив він.

Роботу над створення Стратегічного плану розвитку Барської громади із залученням зовнішніх консультантів програми U-LEAD, планують завершити на початку осені поточного року.

U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією. U-LEAD підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян. Це передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

20.04.2017 - 17:56 | Переглядів: 9038

Приєднані зображення:

Область:

Вінницька область

Громади:

Барська міська об’єднана територіальна громада Барська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...