Керівники Петрівського району сприяють вирішенню проблем територіальних громад

Голова Петрівської райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара побували на території Іскрівської сільської ради. У ході робочої поїздки керівники району оглянули освітні заклади – дитсадок та школу, відвідали оновлені продуктовий та господарський магазини, поспілкувалися з жителями села.

Під час робочої наради з питань життєдіяльності Іскрівської громади було обговорено реалізовані проекти розвитку території в 2016 році та планові завдання на 2017 рік.

Іскрівський сільський голова Микола Платошин коротко проінформував про виконані заходи: відремонтовано гідроспоруду, проведено освітлення на двох КТП, на території населених пунктів сільської ради з'явився Інтернет, замінено 48 вікон у школі, увели в експлуатацію сільський клуб. У селі продовжуються роботи з благоустрою парку відпочинку на березі річки Інгулець. Власними силами зробили ремонт у сільському спортивному залі, замінили опалення в лікарській амбулаторії.

У планах на 2017 – зробити освітлення на вулицях Миру та Шевченка, відреставрувати пам'ятник загиблим воїнам Другої Світової війни, який знаходиться в аварійному стані, і додати ще одну плиту з прізвищами 180 загиблих односельців.

Проводиться робота з вирішення проблеми водопостачання села – нині територіальна громада докладає зусиль, щоб увійти в проект Метінвесту з програми благоустрою території, яка має назву "100 дворів". За словами сільського голови, заплановано встановити дорожній знак у селі Ганнівка, який вказуватиме направлення шляху до села Іскрівка, замінити у школі іще 42 вікна, продовжити роботи із розбудови шкільного парку та відновлення шкільного тиру.

Керівники району звернули увагу на необхідність продовження ремонтних робіт в лікарської амбулаторії. Необхідно встановити в закладі перолізний економний котел для обігріву приміщення, замінити каналізаційну систему та покрівлю. У планах також косметичний ремонт амбулаторії та оснащення сучасним обладнанням.

Під час зустрічі були порушені і такі проблемні питання, як ремонт дорожнього покриття (шлях від ЦГЗК до Богданівки, через Новофедорівку і по селу Іскрівка), несанкціонована оренда водосховища на території Іскрівської сільської ради, робота виїзної каси Петрівського РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго".

Область:

Кіровоградська область

Громади:

Петрівська селищна об’єднана територіальна громада

Джерело:

Сайт Кіровоградської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...