Олександр Горган зустрівся з активом Пісківської громади

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган здійснив робочий візит до Бородянського району, де зустрівся з мешканцями Пісківської об’єднаної територіальної громади.

Під час візиту Олександр Горган ознайомився з роботою Тетерівського лісового господарства, Пісківською амбулаторією ЗПСМ, навчально-виховного комплексу, а також спортивного комплексу.

Під час свого спілкування з Пісківською громадою, Олександр Горган наголосив на важливості добровільного об’єднання мешканців у громади.

«Я вірю в теорію натуральних систем. Коли система натуральна, вона органічна. Коли ж ти зганяєш людей в штучну систему, для її підтримки постійно подавати ресурси, а функціональних цінностей така система не виробляє. Штучні системи завжди колапсують», – сказав очільник Київщини.

Олександр Горган поділився з присутніми своїми враженнями від об’їзду об’єктів, які знаходяться у власності громади: «Враження від побаченого дуже позитивні. По тих об’єктах, які я бачив, що амбулаторія, що спортивний комплекс, навчальний комплекс – можу сказати, що це дуже сильний рівень».

Олександр Горган зазначив: «Радує те, що спортивний комплекс щоденно відвідує більше 300 дітей. Це тверда гарантія, що в громаді будуть здорові діти й відповідно, хороша репродукція». Поруч з цим, голова КОДА наголосив на проблемі депопуляції, яка викликана, крім інших чинників, недостатністю патріотичного виховання, любові до своєї країни: «Якщо ми не будемо дбати про національно-патріотичне виховання наших дітей, вони будуть сильні, розумні, але виростуть і поїдуть звідси».

За словами голови Київської ОДА, Міністерство регіонального розвитку зараз виділяє кошти на громади, а облдержадміністрація всі проектно-кошторисні документи, які передає голова Пісківської громади погоджує і передає. «Відповідно, у вас є гарантована схема фінансування. Те, чого немає в інших районів та міст», – підкреслив Олександр Горган.

Водночас, очільник Київщини зазначив, що громаді є куди рости та є багато завдань, які потрібно вирішити.

Про завдання, які у громаді є пріоритетними для вирішення розповів голова Пісківської ОТГ Анатолій Рудніченко. Таких завдань на цей рік 16. Серед них перехід усіх котелень на альтернативні види палива. Також заплановано відкриття Пісківського медико-діагностичного центру.

Область:

Київська область

Громади:

Пісківська селищна об’єднана територіальна громада Пісківська територіальна громада

Джерело:

Сайт «Київської ОДА»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...