У Львові відбувся тренінг з адвокації та лобіювання для територіальних громад Львівщини

12 квітня 2017 року відбувся тренінг для представників громадських організацій та об’єднаних територіальних громад Львівської області на тему: «Адвокація та лобіювання внесень змін до законодавства для об’єднаних територіальних громад Львівської області» за ініціативи Львівського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

На сьогодні лобізм є суттєвим чинником демократичного суспільства, він виконує функцію зв’язку між державою та суспільством, виступає одним із важливих способів досягнення поставлених цілей різними групами та структурами. З огляду на це Львівський ВП ЦРМС організував тренінг з адвокації та лобіювання для представників ОТГ та громадських організацій, які опісля зможуть сприяти ухваленню нових законопроектів на користь розвитку на місцевому рівні.

Тренінг проводив відомий експерт Українського центру незалежних політичних досліджень Іван Лукеря. Привітав учасників заходу директор Львівського ВП ЦРМС Андрій Бринь, який наголосив на тому, що основою всієї демократичної системи є гарантія  правової держави своїм громадянам рівного і вільного права на участь в ухваленні рішень. Саме це і забезпечує практика лобіювання на місцевому та національному рівні.

Під час тренінгу Іван Лукеря розглянув суть поняття «лобізм» і форми його прояву, загальні засади кампанії адвокації, її елементи та практичні методи. Експерт показав способи залучення громад та громадських активістів у реформу процесу місцевого самоврядування, як бути ефективним лобістом, як звертатись до органів влади, щоб бути почутим, та як реалізувати лобістську кампанію. Також експерт пояснив на прикладах способи побудови взаємодії з органами влади.

13.04.2017 - 17:18 | Переглядів: 8995
У Львові відбувся тренінг з адвокації та лобіювання для територіальних громад Львівщини

Область:

Львівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024