На Вінниччині п'ять ОТГ приєднались до асоціації з бюджетом понад два мільйона

До Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування увійдуть ще п'ять об'єднаних територіальних громад. Питання прийняття нових членів до асоціації і виведення з її складу сільських рад, що наразі саме об'єднуються, обговорили сьогодні на засіданні правління асоціації. Голова обласної ради Анатолій Олійник, який очолює асоціацію, повідомив, що до об'єднання долучаться Ситковецька, Томашпільська, Шпиківська, Дашівська та Бабчинецька об'єднані територіальні громади.

За словами керівника секретаріату асоціації Віктора Вікалюка, у складі асоціації наразі перебуває 941 громада. Це об'єднані територіальні громади, сільські, селищні, районні, міські і обласна територіальна громада. Наразі членами асоціації є 21 ОТГ. Аби залучати до асоціації інші вінницькі громади, агітатори подорожуватимуть Вінниччиною.

Присутні на засіданні обговорили зміни до бюджету у зв'язку із вступом до асоціації нових членів. Наразі бюджет складає понад два мільйони гривень. На залучення експертів Асоціація планує витратити 200 тисяч гривень, 150 тисяч на рік — на тренінги, семінари, 100 тисяч гривень — на друк матеріалів.

У бюджет об'єднання закладуть і витрати на службові відрядження працівників секретаріату. Так, добові під час відрядження по Україні складуть 250 гривень. Якщо ж за кордон їздитимуть за рахунок грантового проекту, то виплачуватимуть працівникам лише 30 % від добових, визначених для відряджень за кордон. 

Область:

Вінницька область

Джерело:

«Власно»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024