Костянтин Бриль: «Децентралізація - приклад найдемократичніших змін у нашій державі за часи її незалежності»

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Оріхівському районі. Головна мета – спілкування з місцевими аграріями стосовно наболілих питань жителів району. Участь у зустрічі також взяли народні депутати України Ігор Артюшенко та Володимир Бандуров.

Костянтин Бриль підкреслив важливість проведення таких зустрічей з людьми на місцях.

- Вважаю, що ніяке спілкування в кабінетах не може замінити можливості почути проблеми людей особисто. Одне з найактуальніших питань на місцях – реформа децентралізації, проголошена Президентом України Петром Порошенком. Я можу назвати її прикладом найдемократичніших змін у нашій державі за часи її незалежності. Причому люди дійсно бачать її перші  результати у вигляді реконструкції об'єктів, як наприклад, Комишуватська поліклініка, будинок культури чи інших. Упевнений, ця реформа має завершитись у найближчі два роки. Адже нині  децентралізація впроваджується одночасно в обох напрямках: як на місцях, так і на державному рівні. Наприклад, це стосується прямих бюджетних відносин між держбюджетом та громадою. В поточному році чимало соціальних навантажень було передано на місця. Проте одночасно ми розуміємо, що й гроші, зароблені громадою, мають іти до вашої скарбнички, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Присутні на зустрічі аграрії  порушили чимало актуальних проблем. Зокрема щодо земельних питань. Очільник регіону наголосив, що нині в області лунає чимало критики. Найбільше людей турбує можливість розпоряджатись земельними ділянками, що знаходяться поза межами населених пунктів. За словами Костянтина Бриля, земля має належати громадам, і цю думку підтримують чимало народних депутатів, які нині працюють над законопроектом №4355.

 Крім того, минулого року захід «Урожай», який був проведений у Запорізькій області, за приблизними підрахунками дає до 100 мільйонів гривень додаткових надходжень у бюджети різних рівнів. Тож у 2017 році ця програма буде продовжена більш активно. Головне, аби самі сільгоспвиробники були зацікавлені в розвитку власної громади.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...