Основний критерій при формуванні ОТГ – створення комфортних умов для жителів

Про це під час прес-конференції на тему: «Підтримка розвитку Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади – від проекту до стратегії» зазначив голова однойменної ОТГ Ярослав Здерка.

Зазначимо, що захід відбувся сьогодні в конференц-залі готелю «Станіславів» та зібрав багато учасників. Серед присутніх - депутати Старобогородчанської ОТГ, представники інших об’єднаних територіальних громад, експерти проекту та представники засобів масової інформації.

Слід відмітити, що проект «Підтримка розвитку Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади Богородчанського району Івано-Франківської області» реалізовується Громадським центром «Ділові ініціативи» за підтримки МФ «Відродження» у рамках програмної ініціативи «Демократична практика». Його метою є підготовка стратегії розвитку Старобогородчанської ОТГ на період з 2017 по 2026 рік.   Саме її під час заходу презентував координатор проекту Василь Мартинюк. Він зазначив, що при розробленні плану стратегії керувалися виключно побажаннями односельчан, які заповнювали анкети із запитаннями щодо покращення розвитку громади.

Так, за словами Василя Мартинюка, найбільшу увагу жителі громади акцентували на створенні комфортних умовах для проживання, а саме: розвитку транспортної інфраструктури, якісної комунікації, доступних соціальних, медичних та освітніх послуг.

Ярослав Здерка розповів про цілі, які вже досягнуто за рік діяльності, а також окреслив проблеми, з якими їм доводилося стикатися до реформи децентралізації. Посадовець висловив сподівання, що у 2026 році Старобогородчанська ОТГ буде успішною європейською громадою з високими стандартами життя, розвинутим фермерством та чистим довкіллям.

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Старобогородчанська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024