Ще шість громад

20 лютого майбутня Ічнянська об’єднана територіальна громада отримала позитивні висновки ОДА. Це передостанній крок на шляху до створення громади. Далі остаточне голосування усіх рад та клопотання про призначення дати виборів.

До майбутньої громади з центром в Ічні увійдуть Андріївска, Бакаївська, Більмачівська, Будянська, Бурімська, Гмирянська, Городнянська, Гужівська, Дорогинська, Заудайська, Івангородська, Іржавецька, Крупичпільська, Монастирищенська, Ольшанська, Припутнівська, Сезьківська, Ступаківська, Хаєнківська та Щурівська сільські ради.

Під питанням залишаються Тростянецька, Бережівська та Рожнівська сільради. Під час підготовки номера до друку в Ічні саме проходила сесія районної ради, куди з’їхалися усі голови сільських та селищних рад району. Нагадаємо, що на Ічнянщині вже існує Парафіївська об’єднана територіальна громада.

Окрім Ічнянської, ще-п’ять громад отримали позитивні висновки ОДА. Серед них Калинівська, до якої у перспективі увійдуть Рівчак-Степанівська, Степовохутірська та Софіївська сільські ради Носівського району. А також Новобасанська Бобровицького, до якої приєднаються Білоцерківська, Веприцька та Новобиківська; Плиськівська Борзянського району (до її складу увійдуть Великозагорівська, Махнівськата Сиволозька сільські ради). Любецька Ріпкинського району об’єднає в собі Малинівську, Павлівську, Смолигівську і Тарасо-Шевченківську сільські ради.

16 із 17 сільських та селищних рад об’єднаються навколо Куликівки. Приєднатися відмовилася лише Смолянська сільська рада. Вони хочуть увійти до складу Олишівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району.

— Позитивні відгуки ОДА ми отримали ще 20 січня, — говорить 44-річна Наталія Халімон, голова Куликівської районної ради. — 6-7 лютого пройшли сесії сільських та селищних рад. А вже 9-го ми подали всі необхідні документи до обласної державної адміністрації з проханням клопотати про призначення виборів.

Область:

Чернігівська область

Громади:

Ічнянська міська об’єднана територіальна громада Ічнянська територіальна громада

Джерело:

«Уездные новости»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...