Представників громад-об’єднавців Черкащини вчили фандрейзингу

Семінар-тренінг «Можливості для розвитку громад. Фандрейзинг» вчора об’єднав разом 50 представників вже утворених ОТГ та перспективних об’єднаних територіальних громад Черкаської області. Тут вчилися як залучити грошові коштів та інші ресурси, які вони не можуть забезпечити самостійно, для реалізації цікавих ініціатив та проектів на місцях. Про це інформує сайт «Децентралізація влади«.

Семінар організували за ініціативи Департаменту регіонального розвитку ОДА спільно з новоствореною Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України (АССОГУ) та Черкаським підрозділом «Центру розвитку місцевого самоврядування».

Мета семінару – підвищення навичок з підготовки та реалізації якісних проектів місцевого та регіонального розвитку, – говорить заступник директора Департаменту регіонального розвитку Сергій Даниленко. – Оскільки Європейська модель управління регіональним розвитком, яку нині апробують в Україні, має свої особливості. Ключова роль в ній належить саме написанню та реалізації проектів регіонрозвитку.

Учасники тренінгу опановували не тільки теорію, а й відразу ж використовували здобуті знання на практиці. Працюючи в командах під час практичної вправи «Від ідеї до проекту», якою модерувала виконавчий директор АССОГУ Наталія Ключник, вчились залучати додаткові ресурси для розвитку громад та опановували вимоги до складання проектних заявок.

Водночас тренери АССОГУ провели інтерактивні лекції стосовно складання бюджету проекту та підготовки проектів енергоефективності.

Також на семінарі презентували інформаційний бюлетень «Конкурси, гранти» Департаменту регіонального розвитку, який отримав позитивні відгуки та поширюється по всій Україні.

Відзначимо, семінар-тренінг став першим етапом просвітницьких заходів з питань проектного менеджменту, які будуть проводитись в подальшому. Учасники матимуть змогу отримувати менторський супровід фахівців АССОГУ. У підсумку, за результатами тримісячної роботи, учасники мають написати проекти та подати їх на відповідні конкурси, гранти для фінансування.

Область:

Черкаська область

Джерело:

«Вичерпно»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...