Як створити громадську організацію і в чому її переваги – навчали активістів Голобської ОТГ

Відбувся перший тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних громадах Волині». Тренінг відбувся у ООЗ «НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смт. Голоби. Висловлюємо вдячність в організації тренінгу проектному менеджеру Голобської об’єднаної теориторіальної громади – Франчук Юлії Володимирівні та директору школи Хом’як Наталії Вікторівні.

Даний тренінг – перший у циклі заходів в рамках вищевказаного проекту, яких усього заплановано у смт. Голоби шість. Наступні тематики тренінгів: проектний менеджмент, фандрейзинг, створення та діяльність органів самоорганізації населення, створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та навчання з адвокасі. Варто зауважити, що крім Голобської ОТГ в проекті також беруть участь ще 4 громади, а саме: Велицька, Зимнівська, Устилузька та Княгининівська об’єднані громади.

Програма тренінгу включала ряд блоків з питань створення та діяльності громадських організацій, як інститутів громадянського суспільства за допомогою яких можна вирішувати ряд важливих проблем громади. Так, більшість учасників у своїх анкетах вказали, що найбільше у контексті створення та діяльності громадських організацій, їх цікавить освітній та культурний напрямок. Більшість з учасників прагнуть розвитку та впровадження інновацій у сфері неформальної освіти та організації культурного дозвілля для дітей та молоді. Як мінімум три особи вже сьогодні реально замислюються над створенням громадських організацій у смт. Голоби. Тренери та експерти проекту надаватимуть усіляку допомогу у створенні та функціонуванні таких організацій.

Так, варто нагадати, що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаватимуться консультації зацікавленим особам та постійний супровід у створенні та розвитку як інституцій громадянського суспільства, так і у інших питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Надзвичайно вдячні також отцю Ніфонту за його активну позицію в межах тренінгу та у житті об’єднаної громади. Отець Ніфонт – один з реальних лідерів громади, який завжди має масу цікавих та соціально корисних ідей та ініціатив, прагне допомагати дітям, молоді, сім’ям, які опиняються у складних обставинах.

Область:

Волинська область

Громади:

Голобська селищна об’єднана територіальна громада Голобська територіальна громада

Джерело:

«lac.org»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...