Олександр Фищук: співпраця, що вже існує між Україною та Австрією, тільки покращиться після реалізації проекту «сталий розвиток сільських територій в Чернівецькій та Одеській областях»

В обласній державній адміністрації було презентовано проект Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй під назвою «Сталий розвиток сільських територій в Чернівецькій та Одеській областях». Участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова обласної ради Іван Мунтян, Аташе Посольства Австрійської республіки в Україні Флоріан Кольфюрст, міжнародний менеджер проекту ПРООН «Сталий розвиток сільських територій в Чернівецькій та Одеській областях: основні цілі та завдання» Хедрік ван Зіл, представники відповідних структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Проект «Сталий розвиток сільських територій в Чернівецькій та Одеській областях» спрямований на покращення рівня добробуту та життя найбільш уразливих груп населення відповідних областей. За фінансової підтримки Агентства розвитку Австрії буде охоплено більше 150000 осіб, що проживають в обласних центрах, та принаймні 18 сіл, селищ та районів. Проект також має на меті стимулювати участь громадян у місцевому самоврядуванні та заохочуватиме впровадження ініціатив на рівні громад, зосереджуючи увагу на інклюзивності та охопленні найбільш незахищених верств населення.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук висловив сподівання, що плідна співпраця, що вже існує між Україною та Австрією, тільки покращиться після реалізації такого важливого проекту, як «Сталий розвиток сільських територій в Чернівецькій та Одеській областях». «Приємно, що австрійська сторона відзначила позитив у розвитку Чернівецької області, зокрема у сфері реалізації міжнародних проектів, направлених на покращення якості життя у громадах», - зазначив Олександр Фищук.

За словами очільника виконавчої влади області, як об'єднаним територіальним громадам, так і населеним пунктам, які ще не об'єдналися, даються можливості для розвитку, і лише від ініціативності представників влади та громадськості залежить позитивні результати реалізації проекту.

Аташе Посольства Австрійської республіки в Україні Флоріан Кольфюрст наголосив, що багаторічна співпраця Республіки Австрія та України дозволить залучити якнайбільше коштів у рамках проекту для створення комфортної інфраструктури та території області. «Хочу відзначити, що за останні три роки в Україні впровадилося більше реформ, ніж за весь період її незалежності. Як приклад можна навести реформу децентралізації. У Чернівецькій та Одеській області за два роки створено 27 об'єднаних територіальних громад, які вже реалізовують певні проекти у галузі освіти, охорони здоров'я тощо», - наголосив Флоріан Кольфюрст.

Проект впроваджуватиметься на основі механізмів, створених у рамках проекту за фінансування ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», та реалізовуватиметься протягом 18 місяців. Загальний бюджет Проекту, профінансований Агентством розвитку Австрії, складає 500 000 євро.

Відтак представники крайової влади Буковини та представництво проекту ПРОООН підписали меморандум про порозуміння щодо впровадження проекту «Сталий розвиток сільських територій в Чернівецькій та Одеській областях».

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Чернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...