Громада об’єдналася, або Хто відвертається, проїжджаючи центром.

Про громаду : Володимир Кучма,  голова Кіптівської об’єднаної територіальної громади, що утворилась однією з перших в області та й в Україні (…)

У Прогресівській школі навчаються понад 100 учнів. «Торік замінено систему опалення, вікна, двері, — каже начальник відділу освіти Кіптівської об’єднаної територіальної громади Станіслав Пузирний. — Раніше діти думали не як навчатися, а як зігрітися, нині нормальні умови». А ще бібліотекарка мені похвалилася, що вони вперше отримали гроші на передплату дитячих журналів — які ж у нас терплячі і невибагливі люди, що радіють і таким дрібничкам! У Новошляхівській школі переробляють систему опалення, 600 тисяч гривень пішло на дитсадок. Але й про вивільнені будівлі не забувають. Так у Борсукові приміщення школи взяла в оренду столична громадська організація, що опікується дітьми з хворобою Дауна.

Відкриття Центру надання адміністративних послуг стало, мабуть, найпомітнішою подією громади. На нього витратили 1,7 мільйона гривень, і все це — власні кошти громади. Спочатку обіцяли грант Євросоюзу, а потім, як розповів голова Володимир Кучма: «Гуси, гуси-лебедята, візьміть мене на крилята! Хай тебе задні візьмуть!» — тобто в перекладі з мови української казки це означає, що грант поїхав на південні області. Проте громада і сама впоралася. Центр сучасний, працівники в ньому уважні і відвідувачі задоволені. Адже не треба їхати в райцентр по довідку, а тут свої обслуговують у теплі і в добрі. Та й центр не тільки довідки видає — у ньому можна отримати майже 40 послуг. «Коли ми об’єдналися в одну громаду, планували минулорічний бюджет у сумі 17,5 мільйона гривень, але ці плани було перевиконано, — продовжує підбивати підсумки Володимир Кучма. — За результатами роботи в 2016-му маємо більш як 24 мільйони гривень у кошторисі Кіптівської об’єднаної громади. Понад п’ять мільйонів гривень становила державна субвенція, а далі основні джерела наповнення розподіляються так: податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, акцизний податок, єдиний податок та деякі інші» (…) Повну версію читати ТУТ.

Область:

Чернігівська область

Громади:

Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада Кіптівська територіальна громада

Джерело:

«Голос України»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024