Ганнопільська об’єднана територіальна громада: від утворення до перших успіхів

Ганнопільська об’єднана громада була утворена 13 серпня 2015 року й розташована на північному заході Славутського району Хмельницької області. Тут великі території, низька щільність населення, але то «не провінція». Принаймні для нас, тих, хто об’єднався аби разом творити власне майбутнє.

До складу громади входить 16 населених пунктів. Площа - 685,66 км², населення - 6827 осіб (до речі, в Україні є десятки районів, територія яких менша від території Ганнопільської громади).

На території громади функціонують:

  • школи – 8
  • дитячі садки – 7
  • лікарня – 1
  • ФАП – 5
  • станція швидкої допомоги – 1.

2016 рік увійде в історію Ганнопільської ОТГ як рік успішного втілення проектів громади, націлених на покращення якості життя населення, що знизить відтік людей та ресурсів за межі громади.

Якість життя залежить від знань, умінь та можливостей для їх застосування для збільшення доходу, саме тому проекти в сфері освіти для Ганнопільської ОТГ були визначені пріоритетними.
Почали із формування хороших умов для навчання, далі буде робота над поліпшенням якості викладання.

Актуальність проектів закладів освіти полягала в тому, щоб покращити умови навчання учнів та праці вчителів, обслуговуючого персоналу навчальних закладів та збереження бюджетних видатків на оплату за спожиті енергоносії та покращення температурного режиму у приміщеннях даних установ.

Що зроблено

Проведено капітальний ремонт (утеплення фасадів) Ганнопільського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів в с.Ганнопіль.

Даний проект передбачав роботи по утепленню фасадів мінеральними плитами, улаштуванню підвіконних відливів з листової сталі, облицюванню стін та колон фасадів будівель керамічною плиткою, ущільненню ґрунту щебенем, улаштуванню підстильних бетонних шарів, улаштуванню жолобів та навішуванню водостічних труб, колін, відливів. Також було зроблено капітальний ремонт двох класів та закуплена нова комп’ютерна техніка.

Проведено капітальний ремонт Ганнопільського НВК “Дошкільний навчальний заклад-середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” в с.Ганнопіль (ремонт системи опалення і утеплення зовнішніх стін).
В рамках даного проекту були проведені роботи по заміні покрівлі, утеплені стін мінеральною ватою, облицюванню цоколя, улаштування водостічних труб та заміни системи опалення.

Здійснено капітальний ремонт (утеплення фасадів) Малоскнитського навчально-виховального комплексу І-ІІІ ступенів в с.Малий Скнит.
Проведені роботи по утепленню фасадів мінеральними плитами, улаштуванню підвіконних відливів з листової сталі та облицюванню цоколя керамічною плиткою на полімер цементній мастиці по бетонній та цегляній поверхні.

Проведена реконструкція котельні Ганнопільського навчально-виховного комплексу “Дошкільний навчальний заклад-середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” і теплові мережі в с.Ганнопіль.

Забезпечено теплопостачання системи опалення будівель Ганнопільського навчально-виховного комплексу, бібліотеки та сільської ради в с.Ганнопіль, досягнено ефективне енергозбереження за умови зменшення питомих витрат палива, скорочення бюджетних видатків за спожиті енергоносії, економію водних ресурсів за рахунок застосування сучасних котлоагрегатів з високим коефіцієнтом корисної дії.

Проведено капітальний ремонт Ганнопільського навчально-виховного комплексу “Дошкільний навчальний заклад-середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів” (приміщення дитячого садочка “Подоляночка”) вул.Одухи, 4, с.Ганнопіль.

На сьогодні в дитсадку замінено систему електропостачання, опалення, каналізації, водопроводу, замінені умивальники, унітази, двері. Зроблено ремонт стін, стелі та підлоги. Встановлено водостічні труби, проведено реконструкцію огорожі садочка, та підвального приміщення. Закуплено нові меблі та іграшки.

Виконано капітальний ремонт корпусу № 2 Киликиївського навчально-виховного комплексу “Дошкільний навчальний заклад – школа І- ІІІ ступенів (заміна покрівлі, утеплення фасадів, зовнішній водопровід) Ганнопільської сільської ради в с.Киликиїв.

Капітальний ремонт покрівлі спортивної зали, заміна міжкімнатних дверей початкової школи в селі Великий Скнит Великоскнитського НВК «Дошкільний навчальний заклад – середня загально-освітня школа І-ІІІ ступенів» Ганнопільської сільської ради.

Проведено капітальний ремонт спортивної зали Клепачівського НВК “Дошкільний навчальний заклад – школи І-ІІ ступенів” в с. Клепачі Славутського району Хмельницької області. Проведено електромонтажні роботи, опалення, улаштування стін спортивної зали, установлення дверей, вікон стелі, роботи по установленню водостічних труб, улаштування ганка та козирка, зовнішнє оздоблення (утеплення фасадів мінеральними плитами), улаштування загороджувальної сітки на вікна.

Виконано капітальний ремонт їдальні Великоскнитського НВК “Дошкільний навчальний заклад – середня загально-освітня школа І-ІІІ ступенів” пров. Шкільний, 2, с.В.Скнит.

Будівельні роботи по утепленню горища та перекритті даху, улаштування карнизів, навішування водостічних труб, відливів, роботи по улаштуванню веранди, покриття з керамічних плиток, установлення дверей та вікон, Улаштування стін, стелі і утеплення фасадів мінеральними плитами.

Дотичні до сфери освіти заклади культури також отримали нове життя після реалізації кількох проектів:

Виконано капітальний ремонт будівлі бібліотеки вул. Одухи в с. Ганнопіль.

Проектом здійснено утеплення зовнішніх стін, влаштування системи опалення, заміна азбестоцементної покрівлі на метало профіль, заміна віконних та дверних блоків, ремонт підлоги, опорядження внутрішніх поверхонь стін та благоустрій території.

Капітальний ремонт сільського будинку культури в с.Понора.

Підсилено конструкції приміщення, зроблено капітальний ремонт покрівлі будинку культури, замінено вікна, двері. Проведено внутрішнє і зовнішнє опорядження приміщення.

Світло на вулицях сіл, це не тільки можливості для людей ввечері зайти в гості до родичів чи сусідів, це мінімізація дрібних крадіжок, це можливості для молоді погуляти вулицею, знайти собі пару. Саме тому, було заплановано та проведено капітальний ремонт вуличного освітлення у Ганнопільській сільській раді: проведено вуличне освітлення в селах Ганнопіль, Нараївка, Великий Скнит, Рівки, Малий Скнит, Соснівка, Хоняків, Клепачі та Киликиїв.

Метою проекту стало покращення благоустрою сіл, оснащення мережі зовнішнього освітлення устаткуванням із використанням технологій енергозбереження, забезпечення економії коштів місцевого бюджету на оплату вуличного зовнішнього освітлення.

Було встановлено 594 ліхтарі та прокладено 8500 м кабелю.

Також у громаді здійснено капітальний ремонт доріг.

Були проведені роботи по ремонту доріг у селах Ганнопіль, Хоросток та Великий Скнит.

З метою забезпечення безперервного, безперешкодного руху транспортних засобів та пішоходів було відремонтовано 9775 м.кв. дороги.

У 2016 році Ганнопільська об’єднана територіальна громада виконала 22 проекти загальною вартістю 13 мільйонів 193 тисячі 800 гривень, які були надані державою на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Сільський голова Маргарита Медведюк

13.02.2017 - 12:07 | Переглядів: 12265
Ганнопільська об’єднана територіальна громада: від утворення до перших успіхів

Область:

Хмельницька область

Громади:

Ганнопільська сільська об’єднана територіальна громада Ганнопільська територіальна громада

Джерело:

Інститут громадянського суспільства

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...