Кочубеївська ОТГ. Перші Досягнення

Перша на Херсонщині Кочубеївська ОТГ стала школою передового досвіду для громад області, котрі стали на шлях децентралізації. Мало не щотижня громада зустрічає гостей, які цікавляться до дрібниць, що і як відбувається тут після процесу об’єднання чотирьох навколишніх сільських рад.

Серед зацікавлених Кочубеївську об’єднану територіальну громаду відвідали активісти сіл Олександрівка, Широка Балка, Кізомис та Велетенське. Головне, що їх цікавило, це фінансово-господарська діяльність, наповнення штату працівників, утворення і збереження установ в ОТГ та їх фінансування.

Як зазначає голова Кочубеївської ОТГ Іван Дудар, громада об’єднала 14 сіл, загальна площа території нині складає 20600 гектарів. В ОТГ налічується 3876 жителів. Інтереси громади відстоюють 14 депутатів місцевої ради та сформований виконавчий комітет.

При напрацюванні бюджету на 2016 рік було заплановано 11274000 гривень, а по факту бюджет становив 17827000 гривень, що суттєво перевищує показник власних надходжень. Іван Іванович повідомив, що ОТГ отримала субвенцію у 2016 році з державного бюджету в сумі 4371000 гривень, що дало змогу прокласти 1,5 км асфальтованої дороги, зробити вуличне освітлення, капітально відремонтувати приміщення місцевої лікарні та придбати для неї нові меблі, нове обладнання для стоматологічного кабінету. В школу придбали 10 комп’ютерів і мультимедійну дошку.

А ще капітально відремонтували водогін та встановили нову водонапірну башту. Також громада придбала новий трактор МТЗ-80, причеп, плуг та косарку для трави за 450000 гривень.

Для вирішення проблем інфраструктури у 2017 році очікують фінансову підтримку з державного бюджету у сумі 4000000 гривень. Голова ОТГ зазначає, що громада у повному обсязі та вчасно отримала освітню і медичну субвенції у сумі 5950000 гривень. Кількість дитячого населення віком від 0 до 16 років становить 226. У всіх селах збережено школи та дитячі садки, бібліотеки, сільські клуби. Штат ОТГ складає 161 працівник. Мають тут і свій власний відділ освіти у кількості 3 спеціалістів.

На запитання до голови ОТГ, чи хотів би він повернути час і те, що було до об’єднання, і взагалі чи погодився б знов пройти шлях до створення ОТГ, Іван Дудар з упевненістю відповідає: «Я запізнився на два роки, якби повернути час назад, то я б об’єднався ще у 2013-му. Я – за об’єднання і перспективу розвитку своєї рідної Кочубеївської громади!».

Відвідавши цю маленьку ОТГ, гості переконалися, що у них є ще краща перспектива, оскільки можна об’єднати набагато більші території, з більшою кількістю населення, з багатшою інфраструктурою.

 

Область:

Херсонська область

Громади:

Кочубеївська сільська об’єднана територіальна громада Кочубеївська територіальна громада

Джерело:

«Херсонская правда»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...