Реформа в дії: покращено умови навчання дітей в усіх освітніх закладах Мамалигівської ОТГ

Мамалигівська сільська об'єднана територіальна громада налічує 12,667 тис. населення. Новообраний голова та місцева рада набули повноваження після місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2015 року. У громаду об’єдналося 6 сільських рад – Мамалигівська, Балковцька, Драницька, Несвоянська, Подвірненська, Стальнівецька, а також 8 населених пунктів (с.Мамалига, с. Кошуляни, с. Балківці, с. Драниця, с. Негринці, с. Несвоя, с. Подвірне, с. Стальнівці).

У 2016 році громада отримала державну субвенцію на розвиток інфраструктури у розмірі 8 723,3 тис. грн. За ці кошти вдалося здійснити капітальний ремонт (із заміною прорізів на енергозберігаючі) Мамалигівської загальноосвітньої школи I-III ступенів, Драницького, Стальнівецького та Несвоянського навчально-виховних комплексів, Балківецької загальноосвітньої школи I-III ступенів, Подвірненської загальноосвітньої школи I-III ступенів, дитячого навчального закладу «Колосочок» та музичної школи села Подвірне. Також вдалося придбати шкільний автобус для підвозу дітей та спеціальну техніку для комунального підприємства «МК» Мамалигівської сільської ради. Окрім того, здійснено капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини населених пунктів Мамалигівської сільської ради із заміною прорізів на енергозберігаючі.

Ще один шкільний  автобус для потреб навчальних закладів Мамалигівської сільської ради було придбано на умовах співфінансування (70% цільової субвенції + 30% з місцевих надходжень).

За власні кошти громади вдалося зробити капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Драниця, благоустрій території амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Стальнівці, придбано комп'ютерну техніку та електрокардіографи для амбулаторій, які знаходяться на балансі Мамалигівської сільської ради. Також викопано колодязі на території дитячого навчального закладу села Подвірне та на території с.Мамалига.

 

Область:

Чернівецька область

Громади:

Мамалигівська сільська об’єднана територіальна громада Мамалигівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Чернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...