В області реалізовано 75 проектів за фінансування з Державного фонду регіонального розвитку

Пріоритетними для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектами на 2017 рік визначено заходи з енергоефективності освітніх та медичних закладів, об’єктів спортивної інфраструктури. Згідно зі змінами, внесеними до Бюдетного кодексу у грудні 2016 року, на кожен з цих напрямків буде спрямовано не менше 10% коштів ДФРР. Загалом на поточний рік у Фонді закладено 3,5 мільярди гривень, додатково на розбудову ОТГ передбачено ще 1,5 мільярди субвенцій.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час наради щодо інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку з представниками обласних державних адміністрацій, а також Міністерств освіти й науки, охорони здоров’я, молоді  та спорту, низки профільних відомств, що відбулася 24 січня.

У засіданні взяв участь і перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич.

- Чернігівщина відчула значну підтримку Уряду. Лише у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на реалізацію проектів було передбачено близько 92 мільйонів гривень. Загалом вдалося реконструювати 75 об’єктів. Здебільшого це заклади освіти та охорони здоров’я.

Відбір проектів здійснювався виключно на конкурсних засадах, а фінансування — відповідно до рейтингу.

Майже в повному обсязі освоєно і субвенцію на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Для ОТГ, що створилися першими (Парафіївська, Кіптівська, Вертіївська, Макіївська та Деснянська), надійшло близько 32 мільйонів гривень.

Наразі облдержадміністрація уже здійснює попередній огляд потенційних об’єктів для реконструкції на поточний рік, — коментує Леонід Володимирович.

Учасники наради також обговорили перспективи реформування сфери державних послуг як необхідного для сталого розвитку країни напрямку. Новий формат сервісних центрів, де в одному приміщенні надаються усі необхідні адміністративні послуги – якісно, зручно та швидко – дієвий антикорупційний інструмент.

Заступник Міністра відзначив, що фінансова децентралізація надає значно більші можливості для регіонів, і акцентував на необхідності комплексного підходу до розвитку інфраструктури з боку місцевої влади.

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Сайт Чернігівської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...