Нині на Рівненщині працює 19 керівників об’єднаних громад та півсотні старост

Тож, аби правильно реалізовувати реформи у своїх громадах, для них провели навчання.

«Децентралізація – наймасштабніша реформа, яка торкається перетворень в усіх сферах. Тож не дивно, що у керівників ОТГ виникають питання під час її реалізації. Рівненська облдержадміністрація завжди готова надавати підтримку та консультації з приводу організації процесу реформи. Така співпраця повинна продовжуватися і надалі», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

За словами посадовця, децентралізація є складною особливо в плані взаємовідносин керівників ОТГ з органами виконавчої влади – райдержадміністраціями. Тут потрібно обом сторонам шукати компроміс.

Разом з тим, наразі немає закону про старост. А вони зараз не тільки видають довідки, виконують повноваження секретаря, а й в окремих громадах є представниками ЦНАПу.

Тому, аби децентралізація активно і надалі реалізовувалася в області, повинне бути чітке розуміння посадовими особами місцевого самоврядування усіх процесів, що відбуваються після об’єднання.

Тож під час навчання керівники ОТГ та старости отримали консультації щодо трудового законодавства у зв’язку з реорганізацією адміністративних структур громад.

Консультанти та фахівці розповіли, як правильно готувати план соціально-економічного розвитку й проекти з метою залучення фінансових ресурсів на покращення інфраструктури своїх громад.

Нагадаємо, нині в області 19 ОТГ, 18 з яких мають своїх голів та депутатів. Вибори ще в одній відбудуться навесні. У селах громад працює півсотні старост.

Таким чином в області децентралізацією охоплено третину громад. Адже перспективним планом передбачено створення 61.

Область:

Рівненська область

Джерело:

Сайт Рівненської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...