Житомирщина: Об’єднана територіальна громада підписує угоду про дружбу і співпрацю з польською гміною

Для налагодження зв’язків та співпраці з Тетерівською об’єднаною територіальною громадою 19 січня до Житомира приїхала делегація з польської гміни Яблонної Люблинського воєводства.

В переддень підписання угоди про співпрацію делегація у складі вуйта гміни Магдалени Савек, заступника вуйта гміни Марчіна Пастушака та голови Тетерівської ОТГ Валентини Ільницької зустрілась із головою обласної ради Володимиром Ширмою та заступником голови обласної ради Максимом Вілівчуком.

Голова обласної ради впевнений, що в розрізі процесу децентралізації нашим об’єднаним громадам буде корисно співпрацювати вже з децентралізованим польськими гмінами.

«Беззаперечно, це будуть взаємовигідні стосунки між громадами. Я бажаю об’єднаній Тетерівській громаді максимально перейняти досвід становлення успішної гміни Яблонної, а всім нам досягти позитивного результату в ході проведення реформи децентралізації», - наголосив Володимир Ширма.

20 січня о 10 ранку в приміщенні Тетерівської сільської ради буде підписано угоду про дружбу та співпрацю з гміною Яблонною (Республіка Польща) та об’єднаною територіальною громадою. У Житомирській області це буде перше підписання такої міжнародної угоди саме на рівні об’єднаної громади.

Область:

Житомирська область

Джерело:

«Рупор Житомира»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...