У Дніпрі відкрився Центр для представників об’єднаних територіальних громад

12 січня, у Дніпрі відбулася церемонія відкриття Центр розвитку місцевого самоврядування. Про це повідомляє Дніпроград із місця подій.

У заході взяли участь перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман, в. о. голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян та директор Центру розвитку місцевого самоврядування, представник об’єднаних територіальних громад Олена Тертишина.

Основна діяльність Центру розвитку місцевого самоврядування  буде направлена на зміцнення спроможності органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному та місцевому рівнях для реалізації регіональної політики та реформи децентралізації та покращення надання громадянам місцевих адміністративних послуг.

«Дніпропетровщина є лідером у сфері децентралізації. Сьогодні в регіоні створено 34 спроможних територіальні громади. Ми повинні навчити їх керівників не тільки витрачати кошти, які надходять до громад з бюджету, а й пояснити їх права та функції, навчити як писати і захищати проекти. Там, де є командна робота, де є розуміння необхідності реформ, там немає питань, які неможливо вирішити», - розповів Олег Кужман.

Центр створено на професійному європейському рівні -  організатори відмовилися від трибун та звичайних лекцій, усі навчання проходитимуть у формі семінарів, діалогів та дискусій.

«У центрі ми плануємо обговорювати розвиток децентралізації влади та виконання повноважень представниками органів місцевого самоврядування в умовах добровільного об’єднання. Тепер основним завданням новообраних керівників та громад є забезпечення належного функціонування соціальної та культурної сфер, повноцінне господарювання на своїй території задля вирішення питань місцевого значення», - наголосила представник об’єднаних територіальних громад Олена Тертишина.

За словами в. о. голови Дніпропетровської обласної ради Мгера Куюмчяна Центр розвитку місцевого самоврядування має стати початковою платформою та злітним майданчиком для майбутніх досягнень об’єднаних громад.

«Децентралізація це важливий процес для справжньої демократизації держави. Перед усіма нами стоїть важливе завдання – забезпечити громади вичерпною інформацією та підтримкою, буди готовими роз’яснювати і надавати методичні рекомендації», - сказав фахівець.

Вже сьогодні для керівників та представників об’єднаних громад відбувся тренінг з проектного менеджменту. Також експерти презентували проекти, які вже працюють на Дніпропетровщині у сфері децентралізації та секторальних реформ.

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

«Дніпроград»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

  Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад,...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...