Відкрився черговий ЦНАП в об'єднаній громаді (+відео, + фото)

26 грудня 2016 року відбулось відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в приміщенні реконструйованої адміністративної будівлі Великокучурівської сільської ради Сторожинецького району Чернівецької області.

Новий ЦНАП Великокучурівської сільської об’єднаної територіальної громади надаватиме адміністративні послуги близько 15 тисячам жителів п’яти сіл: Великого Кучурова, Тисовця, Снячева, Годилова та Глибочка, загальна площа яких складає майже 100 квадратних кілометрів.

Участь у відкритті взяли голова Великокучурівської об’єднаної громади Василь Тодеренчук, голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, керівник німецько-українського проекту «Реформа управління на сході України» Тарас Журавель, радник проекту Олексій Кубарь, представники Чернівецької міської ради, Сторожинецької районної державної адміністрації та об’єднаної громади.

За підтримки проекту «Реформа управління на сході України» на умовах співфінансування з сільською радою для створення Центру надання адміністративних послуг Великокучурівської сільської об’єднаної територіальної громади було визначено оптимальне архітектурно-планувальне рішення, розроблено концептуальний дизайн та робочий проект, виконано ремонтні роботи та здійснено матеріально-технічне забезпечення Центру.

«Відкриття нового Центру надання адміністративних послуг Великокучурівської громади є взірцевим прикладом запровадження нових, європейських стандартів надання адміністративних послуг у об’єднаних територіальних громадах. Адже метою реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади є саме створення зручних умов для надання якісних та доступних послуг. Сьогодні ми бачимо сучасне приміщення з комфортними умовами як для відвідувачів, так і для персоналу центру, необхідне устаткування та програмне забезпечення, що створить новий імпульс до подальшого розвитку громади», – зазначив керівник проекту «Реформа управління на сході України» Тарас Журавель.

Відкриваючи ЦНАП, радник проекту «Реформа управління на сході України» Олексій Кубарь наголосив, що Центр надання адміністративних послуг має стати каталізатором економічного зростання Великокучурівської громади. «Це новий формат взаємодії громадян із місцевою владою, побудований на принципах взаємної поваги та відповідальності, – підкреслив Олексій Кубарь. – Адже адміністративні послуги мають швидко і легко вирішувати найпоширеніші питання, що виникають у громадян та підприємців. Земельні та паспортні питання, реєстрація бізнесу та майнових прав, довідки та консультації – всі ці послуги зібрані в одному приміщенні, зроблені простими, зрозумілими та доступними».

Довідка

Створення ЦНАП Великокучурівської сільської об’єднаної територіальної громади відбулось у рамках спільної ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та проекту «Реформа управління на сході України», що впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Фото: прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації

28.12.2016 - 11:35 | Переглядів: 23499
Відкрився черговий ЦНАП в об'єднаній громаді (+відео, + фото)

Відео:

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги GIZ

Область:

Чернівецька область

Громади:

Великокучурівська сільська об’єднана територіальна громада Великокучурівська територіальна громада

Джерело:

Проект «Реформа управління на сході України»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...