2,9 млрд грн власних доходів за 11 місяців: об’єднані громади стають новими центрами розвитку регіонів, - В´ячеслав Негода

Об’єднані громади стають новими центрами соціально-економічного розвитку регіонів і мають шанс зрівнятися за привабливістю з великими містами, бо надають мешканцям дедалі більше послуг, створюють можливості для якісного навчання, відпочинку, ведення бізнесу.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода під час науково-практичної конференції «регіональна політика: історичні витоки, законодавче регулювання та практична реалізація» у Київському національному університеті будівництва і архітектури.

Серед іншого, Перший заступник Міністра повідомив, що за 11 місяців 2016-го власні доходи створених минулого року 159 об’єднаних громад збільшились у три рази - з 0,9 млрд грн до 2,9 млрд грн. Чи не вперше у громад з’явилися кошти на депозитах, які вони можуть спрямовувати на середньострокові і довгострокові проекти і програми, а отже мають змогу планувати свій розвиток.

«Але головне, місцева влада там вже відчула свою відповідальність і побачила, що може брати на себе ініціативу, розвивати території громади, поліпшувати умови проживання, підвищувати рівень надання послуг на місцях. А це і є нашою основною метою – дати можливості для розвитку і навчити їх ефективно використовувати», - сказав В’ячеслав Негода.

Він також повідомив, що Міністерство за підтримки міжнародних партнерів підготувало друковане видання про розвиток об’єднаних громад, яке буде презентовано 15 грудня під час Форуму об’єднаних громад у Києві.  

«Ця збірка фактів насамперед має на меті показати усім, - особливо скептикам реформи і тим, хто блокує її просування, - що там, де користуються новими можливостями, де беруть на себе повноваження і відповідальність, там зміни дійсно відбуваються. І хоча за такий короткий проміжок часу далеко не усі проблеми вдалося вирішити, бюджетні показники, реалізовані та заплановані проекти переконують, що ці громади на вірному шляху», - сказав В’ячеслав Негода.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...