Організація економічного співробітництва та розвитку зацікавлена у підтримці процесів децентралізації в Україні, - В’ячеслав Негода

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) високо оцінює досягнення України на шляху розвитку спроможності місцевого самоврядування і вже розпочала ознайомчу роботу в Києві щодо аналізу процесів децентралізації та оцінки можливостей надання підтримки реформі.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода за результатами зустрічі з представниками проекту ОЕСР «Підтримка децентралізації в Україні».

«Нас цікавить практичний досвід розвинених країн щодо місцевого та регіонального розвитку. Тому ми плануємо і надалі залучати досвідчених міжнародних експертів до впровадження децентралізації. Найбільшою проблемою в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні, на цьому її етапі, вважаю низький рівень спроможності місцевої влади щодо підготовки комплексних інфраструктурних проектів та програм розвитку. На місцях вже є ресурси, є повноваження, але знань та практики не вистачає. Допомогти громадам у залученні коштів, підготовці і реалізації якісних інфраструктурних та інших проектів могли б агенції регіонального розвитку, до створення та організації діяльності яких ми і запрошуємо наших міжнародних партнерів», - сказав В´ячеслав Негода.

У свою чергу, Дороте Аллен-Дюпре, старший проектний менеджер Департаменту регіонального розвитку ОЕСР, зазначила:

«Це наша перша місія зі збирання фактів. Але ми вже можемо констатувати вражаючі досягнення, які зробила Україна за такий короткий час на шляху децентралізації. Муніципальна консолідація – один з найважчих процесів в усіх європейських країнах з політичної точки зору. І мало кому вдавалося впроваджувати ці процеси з таким успіхом».

Вона також повідомила, що перший захід, присвячений питанням децентралізації, ОЕСР планує провести в Києві вже наприкінці січня 2017 року.

Довідка

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) — міжнародна організація, що об’єднує 34 розвинені країни світу: більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші.

Мета організації – координація економічної політики країн-членів ОЕСР і погодження програми допомоги країнам, що розвиваються.

ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...