Організація економічного співробітництва та розвитку зацікавлена у підтримці процесів децентралізації в Україні, - В’ячеслав Негода

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) високо оцінює досягнення України на шляху розвитку спроможності місцевого самоврядування і вже розпочала ознайомчу роботу в Києві щодо аналізу процесів децентралізації та оцінки можливостей надання підтримки реформі.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода за результатами зустрічі з представниками проекту ОЕСР «Підтримка децентралізації в Україні».

«Нас цікавить практичний досвід розвинених країн щодо місцевого та регіонального розвитку. Тому ми плануємо і надалі залучати досвідчених міжнародних експертів до впровадження децентралізації. Найбільшою проблемою в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні, на цьому її етапі, вважаю низький рівень спроможності місцевої влади щодо підготовки комплексних інфраструктурних проектів та програм розвитку. На місцях вже є ресурси, є повноваження, але знань та практики не вистачає. Допомогти громадам у залученні коштів, підготовці і реалізації якісних інфраструктурних та інших проектів могли б агенції регіонального розвитку, до створення та організації діяльності яких ми і запрошуємо наших міжнародних партнерів», - сказав В´ячеслав Негода.

У свою чергу, Дороте Аллен-Дюпре, старший проектний менеджер Департаменту регіонального розвитку ОЕСР, зазначила:

«Це наша перша місія зі збирання фактів. Але ми вже можемо констатувати вражаючі досягнення, які зробила Україна за такий короткий час на шляху децентралізації. Муніципальна консолідація – один з найважчих процесів в усіх європейських країнах з політичної точки зору. І мало кому вдавалося впроваджувати ці процеси з таким успіхом».

Вона також повідомила, що перший захід, присвячений питанням децентралізації, ОЕСР планує провести в Києві вже наприкінці січня 2017 року.

Довідка

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) — міжнародна організація, що об’єднує 34 розвинені країни світу: більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші.

Мета організації – координація економічної політики країн-членів ОЕСР і погодження програми допомоги країнам, що розвиваються.

ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...