Влада всіх рівнів має зробити своїм пріоритетом підвищення якості життя людей, - Володимир Гройсман

Потрібно змінити підходи роботи влади на усіх рівнях, яка має працювати на людей та зробити своїм пріоритетом підвищення якості життя людей, а не керуватися власними інтересами. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

"Потрібно змінити самі підходи роботи влади на усіх рівнях. Потрібно зрозуміти, що єдиний рецепт успіху, коли влада починає працювати на людей, незважаючи на свої рейтинги, коли жорстко починає протистояти корупції, популізму, байдужості, непрофесійності", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що роками людей у країні заганяли у тотальну бідність, влада демонструвала зверхність, нерозуміння та небажання працювати на громадян. 

У цьому контексті Прем'єр-міністр зазначив, що Кабінет Міністрів працює над прийняттям необхідних рішень, що дадуть можливість підвищити якість життя людей.

"Уряд працює над тим, щоб кожного місяця приймати необхідні рішення, можливо, різкі, але які дадуть можливість і у середньо-, і в короткостроковій перспективі добитися цих змін у порядку денному з постійних політичних процесів і чвар на реальні справи, які приведуть до підвищення соціальних стандартів і якості життя людей", - підкреслив він.

Володимир Гройсман зауважив, що усі, хто сповідує цей підхід, є союзниками Уряду, незважаючи на партійні прапори. "Я закликаю абсолютно усіх працювати на те, щоби не думати про себе, рейтинг, політичні прапори, а про те, яким чином змінювати країну, приймати рішення, які приведуть до зміни життя людей. Це дві основні речі: почати думати про людей більше ніж про себе і приймати рішення, які є на часі, незважаючи на власні інтереси. Тоді ситуація буде змінюватися", - зазначив він.

За його словами, проблем, що не можуть бути вирішені, немає. Є лише дві причини, що стоять на перепоні ефективного управління: небажання або відсутність політичної волі і прагнення загострити ситуацію у країні заради власної вигоди.

Так, деякі політичні сили сповідують підхід, що " чим гірше для країни, тим краще для них" і це допоможе їм отримати перемогу на чергових виборах. Крім того, деякі політики замінюють роботу балаканиною, "розмовами про те, що все погано, все пропало, тільки для того, щоб" сформувати чи збільшити свою фракцію у Парламенті, зазначив він.

Такі власні інтереси неспівставні із життям людей, переконаний Голова Уряду. Він закликав таких політиків "змістити фокус з себе коханих" на українців.

"Просто безглуздя ставити на одні терези країну і власні владні амбіції. Це просто, чесно кажучи, не вкладається у розуміння будь-якої нормальної людини", - зазначив Володимир Гройсман.

"Найцінніше, що є у нашій країні, - це люди. Їх треба берегти і допомагати їм нормально жити, а не заганяти їх постійно у депресії, зубожіння, бідність. Ми маємо у цьому питанні поставити крапку, - наголосив Прем'єр-міністр. - Люди в Україні абсолютно нікому нічого не завинили. Вони мають право, підстави, і Україна має можливості, щоб люди жили краще. Наше завдання - це зробити".

30.11.2016 - 18:33 | Переглядів: 11539
Влада всіх рівнів має зробити своїм пріоритетом підвищення якості життя людей, - Володимир Гройсман

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...