Об'єднані громади Хмельниччини налагодили співпрацю з польськими колегами

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук та голова обласної ради Михайло Загородний зустрілися з членами делегації Куявсько-Поморського воєводства, муніципалітету Хоцень, муніципалітету Барухово, міста Влоцлавек Республіка Польща з метою налагодження співпраці між органами місцевої влади Хмельницької області та Куявсько-Поморсього воєводства в соціально-економічній, освітній, оздоровчий та культурних сферах.

Звертаючись до гостей голова адміністрації зазначив, що нзараз областю реалізується десять Угод про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з іноземними країнами. Досить динамічно розвивається співробітництво з регіонами Республіки Польща. Реалізуються дві партнерські угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво із Куявсько-Поморським та Люблінським воєводствами Республіки Польща.

Також він зауважив, що важливим сьогодні є перейняття досвіду Польщі з питань децентралізації та передачі владних повноважень, реформи місцевого самоврядування, європейської інтеграції, а також залучення коштів ЄС.

Влада області постійно та системно працює над покращенням інвестиційної привабливості регіону, створенням сприятливого бізнес-середовища, ефективним залученням місцевих ресурсів у господарський оборот, усебічно сприяє інвесторам, як вітчизняним, так і іноземним. Сьогодні в регіоні реалізуються масштабні інвестиційні проекти, обсяг вкладених іноземних інвестицій становить майже 170 млн. доларів США.

«У непростих соціальних та економічних умовах сучасності важливою складовою, як ніколи, є продуктивні партнерські відносини між регіонами дружніх країн, зокрема Польщі», – наголосив очільник області.

В свою чергу, представники делегації подякували керівництву області за запрошення відвідати Хмельниччину та поділилися досвідом роботи в питаннях децентралізації.

На завершення зустрічі голова муніципалітету Хоцень Роман Новаковскі та голова муніципалітету Барухово Станіслав Бернард Садовські підписали Меморандум з головами Гуменецької, Лісогринівецької, Новоушицької та Сатанівської об’єднаних територіальних громад про співпрацю між тергромадами Хмельницької області та муніципалітетами Куявсько-Поморського воєводства.

29.11.2016 - 13:35 | Переглядів: 8619
Об'єднані громади Хмельниччини налагодили співпрацю з польськими колегами

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Хмельницька ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...