Сергій Кудлаєнко: територіальні громади повинні мати право на ефективне управління всією територією

4 листопада у Києві відбувся круглий стіл «Повсюдність місцевого самоврядування. Нові підходи до законодавства у сфері містобудування» за участі експертів Реанімаційного пакету реформ, Інституту громадянського суспільства, представників виконавчої та законодавчої влади. Серед запрошених до дискусії був і народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко.

В ході круглого столу учасники обговорили питання розширення юрисдикції органів місцевого самоврядування, піднімались питання просторового планування територіальних громад, а також  можливості співробітництва територіальних громад навколо великих міст.

В контексті експертної дискусії було представлено новий законопроект №5253, підготовлений та зареєстрований групою народних депутатів, серед яких і Сергій Кудлаєнко, щодо поширення повноважень органів місцевого самоврядування територіальних громад  на всю територію відповідної сільської, селищної, міської  громади.

За словами народного депутата, новий законопроект  дозволить органам місцевого самоврядування  здійснювати ефективне управління територіями як в межах населених пунктів, так і за їх межами.

«Проблема повноважень органів місцевого самоврядування за межами населених пунктів існує багато років  і особливо актуальним це стало з початком процесу об’єднання громад. Законопроект № 5253, який ми разом з колегами підготували, відкриває можливість  сталого розвитку територіальних громад в умовах бюджетної децентралізації. Громада повинна мати повноваження  на благоустрій та збереження територій за межами поселень враховуючи всі питання – від планування до контролю за збереженням лісів та  річок навколо поселень, що входять у відповідну громаду. Це шлях до ефективного  розвитку територій», - пояснив Сергій Кудлаєнко.

 

Область:

Вінницька область

Джерело:

«Моя Вінниця»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...