Одна із найуспішніших об’єднаних територіальних громад Волині – Зимнівська ОТГ розпочала видавництво власної газети

У той час, коли в Україні з кожним роком зменшується кількість обласних друкованих періодичних газет, а «районки» здебільшого перетворились на листок звітування роботи райдержадміністрацій, у колишньому селі Володимир – Волинського району, а нині - лідируючій об’єднаній територіальній громаді – Зимненській, розпочали видавати власну газету - «Вісник зимнівської громади». Її наповненням займається гуманітарний відділ.

«Зміни йдуть на краще після нашого об’єднання, - розповідає голова Зимненської об’єднаної територіальної громади В’ячеслав Католик. - Мені довірили головувати в об’єднаній громаді з 17 сіл, в якій проживає 6200 жителів. Багато хто уже відчув позитивні зміни у життєдіяльності, розбудові інфраструктури кожного села нашої ОТГ, але для людей ще багато залишається невідомого у новій реформі місцевого самоврядування загалом і у нашій роботі. Тому цей щомісячний інформаційний бюлетень ми безкоштовно роздаємо жителям нашої ОТГ».

Поки тираж газети невеликий - 500 примірників, але це видання буде цікавим не тільки громаді Зимненської ОТГ, але і загалом усім тим, хто досі вагається проводити процес децентралізації, адже на шпальтах газети є конкретні успішні приклади місцевого самоврядування Зимнівської ОТГ.

«З часом наша газета буде розвиватися, - обіцяє голова ОТГ В’ячеслав Католик, - шукатимемо цікаві теми і формат видання вдосконалюватимемо. А потім створимо і наш власний інформаційний інтернет - ресурс».

Область:

Волинська область

Громади:

Зимнівська сільська об’єднана територіальна громада Зимнівська територіальна громада

Джерело:

«Про Волинь»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...