На Львівщині створять ще 21 об’єднанану територіальну громаду

У Радехівському районі передбачається створення двох ОТГ, у Мостиському – трьох, Яворівському – п’ятьох, а у Самбірському – 11.

У четвер, 28 вересня, уже вдруге відбулося публічне заслуховування та обговорення проектів перспективних планів спроможних територіальних громад Львівщини. Зокрема, депутати ознайомилися з проектами п’яти районів – Радехівського, Мостиського, Яворівського, Миколаївського та Самбірського.

Із них лише Миколаївський перенесли на наступне засідання, оскільки там є можливість створення трьох або чотирьох об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Відтак, у Радехівському районі передбачається створення двох ОТГ, у Мостиському – трьох, Яворівському – п’ятьох, а у Самбірському – 11.

Як зазначив голова постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Володимир Саган, приклад Самбірського району, де утворено аж 10 ОТГ є як позитивним, так і негативним. За його словами, зі 16-ти ОТГ, які уже утворені в області, вісім розташовані саме у Самбірському районі.

Володимир Саган також зазначив: «Оскільки ми не можемо змінювати уже створені ОТГ, тому у цьому районі налічується така кількість громад. Вони досить дрібні, але життєздатні. У випадку якщо вони не зможуть повноцінно функціонувати, тоді доведеться вносити зміни і укрупнювати ці громади».

На попередньому засіданні розглянули проект Перспективного плану семи районів. П’ять з них – отримали схвалення комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин,  адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури.

Як відомо, в проекті Перспективного плану передбачається утворення 85 об’єднаних територіальних громад Львівської області. 

Область:

Львівська область

Джерело:

«Щоденний Львів»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...