Проект DOBRЕ підтримуватиме об’єднані територіальні громади Харківщини

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрівся сьогодні з представниками програми DOBRЕ «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Обговорювалися можливості участі об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Харківщини у проекті з метою всебічного та планомірного розвитку цих територій.

Від Харківщини в діалозі взяли участь перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, координатор регіонального офісу реформ з децентралізації та розвитку у Харківській області Діана Баринова.

Програму DOBRЕ представляли: експерт з місцевого економічного розвитку програми Мік Мюллей, спеціаліст з питань місцевого економічного розвитку Віталій Юрків, заступник керівника програми Юлія Єсмуханова,  заступник керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Наталія Ключник, керівник виконавчої дирекції Харківського регіонального відділення  ВАССР  Олег Загвоздін.

Відкриваючи зустріч, Сергій Чернов зазначив, що ставлення до процесу децентралізації за останні два роки зазнало суттєвих позитивних змін. На сьогодні понад 60% людей орієнтуються у процесах, що супроводжують децентралізацію, та підтримують її. Тож, першочергове завдання влади - забезпечити якісну комунікацію між усіма гілками влади, громадами, грантовими проектами задля того, щоб інфраструктурні плани розвитку мали не хаотичний, а цілеспрямований характер, із обраними в громадах пріоритетами.

За словами представників DOBRЕ, проект з фінансуванням у 50 мільйонів доларів розрахований на п’ять років. Він підтримуватиме  ОТГ у семи областях України – Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. 

«Оскільки заявки на участь у проекті DOBRЕ на даному етапі приймаються до 5 жовтня, ми заручилися підтримкою науковців, які супроводжують кожну об’єднану громаду в підготовці документів. Застосовуємо усі свої можливості, аби Харківщина максимально ефективно була представлена на цьому конкурсному відборі», - підкреслив Микола Тітов. 

Сергій Чернов наголосив, що при об'єднанні громад на Харківщині акцент робиться на якість, а не на кількість: «Ми повністю впевнені у спроможності трьох об’єднаних новостворених територіальних громад – Старосалтівської, Мереф’янської та Чкалівської. Бо, насамперед, прагнули, щоб приклади об’єднання були успішними. Це найкращий стимул до подальшого об’єднання». 

Всі партнери DOBRE супроводжуватимуть кожну ОТГ в процесі стратегічного планування за ініціативи громад, результатом котрого стане створення та фінансування проектів місцевого економічного розвитку, державно-приватних партнерств, покращення надання послуг, краще управління державними фінансами. Проекти та ініціативи за підтримки DOBRE потребуватимуть адекватного місцевого внеску поряд з коштами, що надаватимуться проектом DOBRE. 

Зараз DOBRE проводить 2 конкурси:

- відбір першої черги з 25 об’єднаних територіальних громад – кінцевий термін прийому заявок: 5 жовтня 2016 р. (загалом планується відібрати 75 громад);

- конкурс для регіональних організацій громадянського суспільства – кінцевий термін прийому заявок:  19 жовтня 2016 р.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...