У селі Студена Піщанського району сформують добровольчу пожежну команду

Студенянська об'єднана територіальна громада, до якої входять сім сіл Піщанського району, візьме участь у всеукраїнському проекті, за яким у Студеній створять добровольчу пожежну команду, повідомляє Vlasno.info.

Відповідне рішення місцеві депутати прийняли на останній сесії. На створення пожежної команди у Студеній держава виділяє 3,5 мільйони гривень. – Згоду на участь у проекті дали всі депутати, – повідомила начальник відділу Студенецької об'єднаної територіальної громади Вікторія Монастирська. – Вони проголосували, що не проти утримувати пожежну частину. За словами Вікторії Монастирської, кошти на створення добровольчої пожежної команди має виділити не лише держава, але й громада. Так, 10% зі свого бюджету має докласти Студенянська об'єднана територіальна громада.

Депутати вже затвердили проектно-кошторисну документацію, подали відповідний проект до Державної Служби Надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Вінницькій області. У Студеній розповідають, що за проектом новоствореній пожежній команді обіцяють виділити дві пожежні машини, спецодяг і дві тонни бензину. – Ми розуміємо, що це велика відповідальність, але це нові інвестиції, нові робочі місця, – зазначає Вікторія Монастирська.

За словами начальника відділу, добровільна пожежна команда розпочне свою роботу з нового року. А поки що у Студеній діє лише пожежна частина при СВК "Прогрес", яка має на озброєнні лише одну пожежну машину. Наразі чіткого алгоритму, як саме здійснюватиметься набір добровольців-пожежників та які вимоги до них висуватимуть, немає. Свій досвід вінничанам, які стали одними із перших, хто взяв участь у пілотному проекті зі створення добровольчих пожежних команд у об'єднаних територіальних громадах, передаватимуть поляки.

На думку начальника ДСНС у Вінницькій області Руслана Шевчука, до служби у добровольчих пожежних дружинах можуть залучатися особи з досвідом роботи у системі пожежної охорони. – Це можуть бути навіть пенсіонери цієї служби віком до 60 років, – вважає він. – Особи несхильні до вживання алкогольних напоїв, що проходили службу в армії. Такі добровольці можуть мати постійну роботу, але коли виникає необхідність залучатися до роботи у добровольчих пожежних командах. Також Руслан Шевчук зазначає, що скоріш за все, у функції добровільних дружин буде входити не лише пожежна охорона, але й рятувальні роботи.

За словами головного рятувальника Вінниччини, такі добровольці можуть мати місце постійної роботи, а при потребі – залучатися до пожежної охорони і рятувальних заходів. 

Область:

Вінницька область

Громади:

Студенянська сільська об'єднана територіальна громада Студенянська територіальна громада

Джерело:

«Власно»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

10 вересня 2024

Українські громади можуть долучитися до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст через участь у проєкті SUN4Ukraine

Українські громади можуть долучитися до Місії...

Асоціація міст України спільно з партнерами оголошують конкурсний відбір для українських громад на участь у проєкті...

10 вересня 2024

Моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад за 2024 рік

Моніторинг стану системи паспортизації...

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підготував моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад-партнерок за 2024...

10 вересня 2024

Алгона і Костопіль стали партнерами

Алгона і Костопіль стали партнерами

7 вересня 2024 року міста Алгона, штат Вашингтон, США, та Костопіль, Рівненська область, Україна, розпочали нову...

10 вересня 2024

«Стежки здоров’я Золочівщини»: громада запустила унікальний рекреаційно-економічний проєкт

«Стежки здоров’я Золочівщини»: громада...

Наприкінці серпня у Золочівській громаді, що на Львівщині, відкрили «Стежки здоров’я Золочівщини» – 30 кілометрів...