В Тартакові відбулось обговорення Перспективного плану об'єднання територіальних громад

Обговорення зініціював сільський голова Степан Орловський. В ньому взяли участь заступник голови районної ради Василь Бойко, начальник організаційного відділу Сокальської РДА Надія Перегінець, сільські голови Тартаківського куща, депутати, активісти.

Тартаківський сільський голова Степан Орловський зазначив, що об'єднання, згідно із законом, має відбуватись добровільно, на це повинна бути добра воля людей. Згідно з Перспективним планом, усі громади з Тартаківського куща пропонують об'єднати у велику Сокальську територіальну громаду, яка налічуватиме приблизно 60 тис. населення. Натомість краще об'єднатись у Тартаківську територіальну громаду, з центром в Тартакові, бо людям з усіх цих сіл буде ближче до центру, тут буде опорна школа.

Заступник голови районної ради  Василь Бойко та начальник організаційного відділу РДА Надія Перегінець зазначили, що така ініціатива  хороша. Але на все має бути згода людей, тому з ними треба говорити, пояснювати, що об'єднання їх все одно чекає. Тому краще зараз по добрій волі об'єднатись і не очікувати, коли їх примусово об'єднають до Сокаля. Але усе має бути згідно із законом, треба зробити розрахунки спроможності, щоб на конкретних прикладах показати людям, що є зараз і яка перспектива у випадку об'єднання.

Вирішили створити ініціативну групу з об'єднання в Тартаківську територіальну громаду, провести фінансові розрахунки, детально вивчити це питання і провести опитування в кожному селі, щоб дізнатись думку людей з цього важливого питання.

 

Область:

Львівська область

Джерело:

«Голос з-над Бугу»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...