Працювати на результат

Після утворення територіальних громад минуло ще зовсім небагато часу. Проте цього періоду достатньо, щоб чітко визначитися з пріоритетами та активно розпочати благоустрій у населених пунктах.

Дунаєвецька селищна об’єдна на територіальна громада – не виняток. Тут кожного дня щось відбувається, десь кипить робота, а ще десь – лише зароджується бачення вирішення того чи іншого питання.

– Інакше і не може бути, це наші обов’язки – стверджує селищний голова Антон Камінський. – Можна говорити про деякі підсумки робо­ти за перше півріччя. Бюджет за цей період ми виконали на 160%. Хвалитись такими цифрами не можна, на це вплинули фактори планування бюджету та його наповнення. Бюджетна децентралізація,яка була розпочата в 2015 році,позитивно вплинула і на результатипершого півріччя. І саме це даєможливість використовувати коштина конкретні програми та запитинаших людей.

Основними критеріями для об’єднання територіальних громад було створення спроможних гро­мад та наближення надання адміністративних послуг. Тут ще багато роботи, але конкретні результати вже є.

У віданні селищної ради в насе­лених пунктах знаходиться майже 214 км доріг. Для їхнього ремонту завезено близько 7000 тонн відсіву з щебенем. Селищною радою прийнято «Програму по ремонту та утриманню під’їзних доріг», яких в громаді нараховується близько 83км. Районним ДЕУ Хмельницькогооблавтодору проведено ямковийремонт у селах Маліївці, Ставищі, Томашівці, селищі Дунаївці, на що витрачено 238 тис. грн.

За рахунок місцевого бюджету вдалося відремонтувати місток у Тернові через річку Тернавка, тривають роботи й у Лошківцях. Там здійснюється розчищення річки Студениця, з села виведено меліоративні труби, буде побудовано місток та з’явиться водозбірник, завдяки чому територія набуде гарного вигляду і стане прекрасним місцем для відпочинку. Цей проект фінансується з обласного бюджету, втілення його розпочато в ми­нулому році.

Створено багатофункціональ­не комунальне підприємство «Господар-ОТГ», яке обслуговує усі населеніпункти громади. Підприємством організовано збір та вивіз сміття із Томашівки,Міцівець, Підлісного Мукарова, Лошковецьта селища Дунаївці. Зусиллями працівників «Господар - ОТГ» в Маліївцях проведено 540 м, а в смт. Дунаївці здійснено реконструкцію 1200 м водопроводу. Організовано благоустрій усіх кладовищ.

Розроблено декілька проектів, на які виділяються кошти з державного фонду регіонального розвиту. Це – утеплення садочка в селищі Дунаївці, закупівля спецтехніки «Господар-ОТГ», капітальний ремонт вуличного освітлення у Підлісному Мукарові та Томашівці (друга частина села). Виділено гроші на перекриття Лошковецької школи та об’їзної дороги в селищі Дунаївці. Розроблено проекти на водопостачання та вуличне освітлення сіл, які будуть подаватись на конкурс в фонд державного регіонального розвитку у наступному році.

Особлива увага приділяється енер­гозбереженню зокрема, в дитячому садку в Лошківцях газовий котел переобладнано на твердопаливний, у Томашівській школі встановлено металоп­ластикові вікна, у перспективі – перехід освітніх закладів на встановлення енер­гозберігаючих лампочок та утеплення фасаду Дунаєвецької ЗОШ.

Вагомим досягненням у сфері освітиє той факт, що більше як 50% дітей вшколах харчуються безкоштовно. Виділено близько 195 тис. грн. на оздоровленнядітей. Це дозволило 90 дітей оздоровити на морі та втаборах відпочинку. В школи тадитячі садочки придбано холодильники та морозильні камери, проведено ремонти класних кімнат.

Не можна оминути і темусоціального захисту. З місцевого бюджету надано різних допомог на суму понад 300 тис. грн., з яких по 90 тис. грн. пораненим воїнам АТО – Олександру Дарморосу та Во­лодимиру Соловейку.

Виділено кошти в сумі 300 тис. грн. на ремонт Дунаєвецької амбулаторії, де завершується ремонт першого по­верху.

Завжди гострою проблемою в селищі Дунаївці була організація дозвілля молоді. За кошти місцевого бюджету облаштовано покриття для танцювального майданчика на стадіоні, який знаходиться на завершальній стадії свого будівництва. На підтримку ДЮСШ рішенням селищної ради виділено 150 тис. грн. Організовано ФК (футбольний клуб) «Громада», який виступає в Прем’єр-лізі Хмельницької області з футболу і вже став переможцем турніру пам’яті Михайла Костянтиновича Чекмана.

Область:

Хмельницька область

Громади:

Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада Дунаєвецька територіальна громада

Джерело:

«Дунаєвецький вісник»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...