Самоврядці Тростянеччини переймали досвід у найстаршої об’єднаної громади України

Делегація посадовців місцевого самоврядування Тростянецького району побувала в Івано-Франківській області, щоби ознайомитися з роботою Печеніженської об’єднаної територіальної громади.

Самоврядці Тростянеччини переймали досвід у найстаршої об’єднаної територіальної громади України - Печеніженської об’єднаної територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської області. Це - перша об’єднана громада на теренах України, до складу якої входить 9 населених пунктів. Посадовці Тростянецького району на чолі з головами районної ради Людмилою Скапровською та райдержадміністраціїЛеонідом Лобанем ознайомились зі структурою об’єднаної громади, діяльністю її підрозділів та проблемними питаннями. Депутат обласної ради від Тростянецького району Л.Білозір, пояснює, що мета такого роду поїздок - продомонструвати посадовцям позитивні результати об’єднання громад, аби пришвидшити цей процес на Вінниччині.

Як голова профільної комісії з питань місцевого самоврядування роблю все для того, щоб пришвидшити процеси децентралізації та залучити державні, грантові та проектні кошти в соціальний розвиток області. Проводимо форуми, круглі столи, пишемо гранти та проекти (написано 100 грантів та проектів в соціальній сфері, реалізовано та буде реалізовано біля 60 проектів в основному в школах, садочках, лікарнях, фапах, для людей похилого віку), переймаємо досвід у громадах, які вже пройшли процес об'єднання! Так,нещодавно разом з головами сільских рад чотирьох районів Вінниччини побували в Новоушицькій об’єднаній територіальній громаді, яка стала яскравим прикладом того, що потрібно не боятися змін, а ставати на шлях розвитку, - зауважила депутат.

В Печеніженській громаді самоврядці Тростянеччини відзначили якісні зміни, які відбулися після процесу об’єднання. Вони були приємно вражені рівнем розвитку кожного населеного пункту, адже кошти вкладаються відповідно до потреби кожного села, а не тільки адмінцентру громади.

- Це ще один крок вперед! Сільським головам дуже сподобалась розповідь молодої команди реформаторів об'єднаної територіальної громади про їхні здобутки та проблеми, з якими вони успішно справляються, - запевнила Л.Білозір.

Всі члени делегації мали можливість у живому спілкуванні отримати відповіді на свої запитання.

Область:

Вінницька область

Громади:

Печеніжинська селищна об’єднана територіальна громада

Джерело:

«Інформаційна Вінничина»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...