На громадських слуханнях прийняли рішення приєднання с. Замостя до Вашківців

Днями в селі Замостя Вижницького району відбулись громадські слухання щодо об’єднання Замостя з містом Вашківці. В слуханнях взяли участь Замостянський сільський голова Андрій Приймак, Вашківецький міський голова Микола Перч, депутат обласної ради Іван Шевчук, координатор регіонального офісу реформ з децентралізації та розвитку в Чернівецькій області Тетяна Татарчук, начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Христина Марчук та незалежний експерт з питань децентралізації Ігор Бабюк.

Під час заходу зауважено, що нині головним аргументом на користь об’єднання є успіхи тих громад, що об’єдналися у 2015 році. Зокрема, територіальні громади краю беруть участь в інфраструктурних проектах, що передбачають ремонт об’єктів соціальної сфери, проведення заходів з енергоефективності, освітлення вулиць, спільне вирішення проблемних питань громад за участі влади та громадян.

Експертами наголошено на важливості не зволікати з об’єднанням, адже таким чином втрачається час та ресурси.

За підсумками громадських слухань відбулось голосування, результатом якого громадою Замостя прийнято одноголосне рішення про  об’єднання з Вашківцями. Тепер справа за сесією місцевої ради.

Приємно відзначити, що мешканці пам’ятають позитивний досвід від участі у проекті ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який дозволив їм модернізувати місцеву школу.

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вижницька міська об’єднана територіальна громада Вижницька територіальна громада

Джерело:

«Погляд»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024