8 громад на Вінничині очікують на рішення ЦВК про призначення на їх території виборів

У двох об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) Вінницької області 28 серпня пройдуть перші вибори голів та депутатів. А ще 8 громад очікують на рішення ЦВК про вибори. Про це вчора йшлося на нараді по добровільному об'єднанню громад у Вінницькій облдержадміністрації.

Заступники голів райдержадміністрацій по черзі звітували про перебіг добровільного об'єднання в районах та проблеми, які пов'язані з процедурою об'єднання. Більшість зізнавалась, що в сільрадах ігнорують пропозиції об'єднання згідно із Перспективним планом, що затвердили у Кабміні. І взагалі в деяких селах люди категорично не хочуть об'єднуватись.

– Із всього сказаного можна зробити два висновки: це і добре, і погано. Добре, що ніхто не примушує об'єднуватись, адже вже пішли листи на Кабмін зі скаргами. Мовляв, поза їх волею хочуть об'єднатись, – зауважує керівник Вінницького регіонального Офісу реформ Олег Левченко. – А погано, тому що об'єднуватись потрібно. Ніхто за нас цього це зробить. Крім того, хочу наголосити, що Перспективний план і добровільне об'єднання абсолютно відрізняються, не потрібно їх ототожнювати.

Вибиратимуть 28 серпня голів та депутатів ОТГ в Іллінецькій та Вапнярській громадах. А очікують на призначення дати виборів в Росошанській громаді (об'єднуються громади з Липовецького та Оратівського районів), Вапнярській громаді Томашпільського району, Дашівській громаді Іллінецького району, Ковалівській, Мельниківській, Райгородській громадах Немирівського району, Сокиринецькій громаді Вінницького району, Джулинській громаді Бершадського району.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024