Теорія і практика реформ

2015 рік став роком перетворення теорії реформи органів місцевого самоврядування на практику. Це нелегкий процес, оскільки в багатьох випадках він пов'язаний не лише зі змінами як такими, необхідністю вирішення ряду складних практичних питань, але й з подоланням ряду факторів що мають суб’єктивний характер. В обох випадках важливу роль у формуванні позитивного сприйняття реформи суспільством відіграє держава. Саме послідовність державної політики тадотримання задекларованих обіцянок додає наснаги першопрохідцям та змушує замислюватися скептиків.

Яскравим, позитивним прикладом є фінансова підтримка державою ОТГ, зокрема за рахунок фінансування їх інфраструктурного розвитку. Так, згідно постанови КМУ від 16.03.16 р. «Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад» для 22 ОТГ Хмельницької області було виділено 216372,6 тис.грн.

Станом на 15 липня 2016 року на розгляд облдержадміністрації подано проектних заявок на загальну суму 151974,36 тис.грн, що становить 70,2% від суми виділеної ОТГ згідно постанови КМУ.

Серед лідерів по підготовці проектів можна виділити Гуменецьку ОТГ, Старосинявську ОТГ, Дунаєвецьку міську ОТГ,Дунаєвецьку селищну ОТГ, Берездівську ОТГ,Розсошанську ОТГ, Волочиську ОТГ, Летичівську ОТГ,Маківську ОТГ, Понінківську ОТГ. Подані ними проектні заявки становлять від 80 до 100 відсотків від виділених їм коштів. Зокрема Гуменецькою ОТГ, Розсошанською ОТГ та Старосинявською ОТГ подано проекти на всю суму. Водночас для 6 громад слід активізувати роботу в даному напрямку, оскільки загальна вартість поданих ними проектних заявок становить менше 50% від передбачених для них коштів на розвиток інфраструктури.

Підсумовуючи хочеться сказати, що наявність можливості це лише 50 % успіху, а решта – це кропітка праця і дорогу осилить кожний хто зробив по ній перший крок.

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024