В обласній раді обговорили зміни до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області

За участю уповноважених представників фракцій та депутатів Тернопільської обласної ради, заступника голови облради Любомира Крупи відбулася нарада, під час якої розглянули пропоновані ОДА зміни до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області.

Репрезентували проект змін заступник голови облдержадміністрації Олег Валов та начальник управління містобудування та архітектури Володимир Харченко. За словами виступаючих: «На даний час існує потреба внести зміни до згаданого проекту Плану з метою належної організації процесу проведення добровільного об’єднання територіальних громад по усій території області. 

З початку року облдержадміністрацією проводилися консультації практично у всіх потенційних центрах та окремих громадах, за результатами яких надано методично-консультативну допомогу щодо ініціювання об'єднання. Для узагальнення прийнятих громадами рішень щодо об'єднання та формування остаточних пропозицій, з метою врахування інтересів територіальних громад та органів місцевого самоврядування, проведено консультації з керівниками районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

За результатами вказаних консультацій, а також протоколів та пропозицій, підготовлено пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад області».

Рішенням Тернопільської обласної ради від 11 грудня 2016 року № 16 схвалено Перспективний план формування територій громад Тернопільської області. У схваленому Перспективному плані було відображено межі територіальних громад, їх потенційні адміністративні центри та всі населені пункти, що увійшли до їх складу, у яких уже були призначені та проведені перші вибори депутатів рад об’єднаних територіальних громад та відповідних голів. Нагадаємо, таких об’єднаних громад в області - 26.

Відповідно до запропонованих ОДА змін до Плану громад планується 49 і охоплюватимуть вони усю область.

 

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...