Єдиний шлях реформ – об’єднання зусиль

В Ужгороді триває дводенний семінар-навчання «Реформа з децентралізації влади в Україні. Можливості та виклики для територіальних громад» - для представників місцевих громад Закарпаття, які розпочали або планують заходи зі створення об’єднаних територіальних громад.

Серед організаторів - Місцева Асоціація розвитку і реформ міст, селищ і сіл «Закарпаття-XXI століття» спільно із Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Семінар-навчання за підтримки Фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні проводять досвідчені експерти Всеукраїнської мережі експертів регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ Олександр Іваніна та Юлія Малько (м.Полтава) з аналізом досвіду створення та діяльності об’єднаних територіальних громад в інших областях України.

Оскільки жодний аналогічний захід в регіоні не проходить без участі експертів з питань децентралізації, взяв участь у його роботі і координатор Офісу реформ у Закарпатті Іван Дем’янчук.

«Те, що в області з’являється все більше структур, мета яких – підтримка децентралізаційної реформи в Україні – свідчення того, що зворотного шляху бути не може, - сказав у своєму вітальному виступі Іван Васильович. – І для нас як відповідальних експертів немає значення, за яким проектом, під якою вивіскою вони працюють. Адже мова іде про спільну мету – утворення міцного і спроможного самоврядування. Тому ми виступатимемо єдиним фронтом – фронтом допомоги тим, хто не розраховує у побудові власного майбутнього на інших, а бере на себе відповідальність!».

Саме для того, щоб донести мету і завдання реформи з децентралізації і об’єднання громад як ключової складової Асоціацією міст України ініційовано децентралізаційний марафон, який передбачає візити у 1000 громад країни впродовж року. Про це на семінарі повідомив виконавчий директор Закарпатського Регіонального відділення АМУ Іван Ревтій. У нашому краї він розпочався, і, можливо, саме тому для того, аби почути відповіді на свої запитання, до Ужгорода з усіх куточків краю з’їхалося близько 30 представників органів місцевого самоврядування.

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...