Презентовано мапу місцевих ініціатив щодо створення нових громад

На прес-конференції за участі першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олега Кужмана та координатора регіонального офісу реформ Олени Тертишної, презентувано план заходів щодо доопрацювання Перспективного плану формування спроможних територій громад області та хід децентралізації в регіоні.

Зокрема, перший заступник голови ОДА Олег Кужман презентував мапу місцевих ініціатив щодо створення нових громад, вибори в яких відбудуться у жовтні цього року та поінформував ЗМІ про результати роботи діючих 16 громад. Так, станом на 30 червня п.р. до бюджетів об’єднаних територіальних громад надійшло доходів у сумі 287 млн грн, що на 119 млн грн. або в 1,7 рази більше, ніж у І півріччі минулого року.

Як і у попередні періоди, ще до закінчення місяця всі об’єднані територіальні громади вже виконали заплановані показники. Середній рівень виконання плану складає 119,1 відсотка. 

Крім того, станом на 30 червня з державного бюджету в повному обсязі отримано медичну і освітню субвенції, передбачену на січень-червень п.р.: 39,6 та 81,3 млн грн. відповідно.

Олена Тертишна розповіла про кращі практики місцевого розвитку, які сприяють формуванню нової ідеології місцевого розвитку та згуртованості територій. Зокрема, Вербківська громада за власні надходження у першому півріччі провела реконструкцію ДНЗ «Оксанка» с.Вербки, благоустрій подвір’я Вербківської ЗШ І-ІІІ ст., реалізувала проекти “Реконструкція будівлі КЗ “В’язівоцька ЗШ І-ІІІ ст.”, «Реконструкція будівлі КЗ «Кочерезький НВК І-ІІІ », «Утеплення фасаду будівлі Вербківської ЗШ І-ІІІ ступенів», «Реконструкція приміщення інтернату Вербківської ЗШ І-ІІІ ступенів». Громада також придбала шкільний автобус Кочерезькому НВК, провела капітальний ремонт спортзалу с.Кочережки. Загальна сума проектів , реалізованих громадою у першому півріччі склала 12651271грн. 

Богданівська громада реалізує проекти по енергозбергозбереженю (утеплення будівель бюджетних закладів, заміна вікон,дверей, переобладнання систем опалення, ремонт даху, ремонт котельні) та впроваджує інноваційні технології в загальноосвітніх та дошкільних закладах громади. Також громада однією з перших в області створила інтегрований Центр надання адміністративних послуг.

Зеленодольска громада провела міський конкурс міні-проектів "Місто своїми руками", а серед сільських ініцітаивних груп населення та місцевих громадських організацій конкурс міні-грантів на реалізацію власних ідей з благоустрою прибудинкових, паркових, шкільних територій; проведення соціальних та культурних заходів; реалізацію заходів з енергоефективності та екологічних акцій. Співфінансування конкурсу відбулося за кошти громади та місцевого великого бізнесу із заохоченням мешканців до власного фінансового внеску. також громада провела фестиваль "ГрінСіті Фест" Фестиваль став майданчиком для налагодження взаємодії влади, місцевої громади та бізнесу, став просвітницьким заходом з питань охорони здоровя та здорового способу життя, екологічних питань, питань громадянського розвитку суспільства та дієвих механізмів співпраці "влада-громада", а також інструментом залуення додаткових інвесторів та партнерів до розвитку громади, підвищення іміджу та впізнаваності громади в регіоні.

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Вербківська сільська об’єднана територіальна громада Вербківська територіальна громада

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024