У Бурштині створять територіальну об’єднану громаду

24 червня, відбулася сесія Бурштинської міської ради.

Засідання розпочалося зі жвавого обговорення об’єднання територіальної громади.  Депутати проголосували про внесення змін в рішення міської ради від 24.06.2015 року № 01/58-15 «Про добровільне об’єднання територіальних громад», оскільки у назві одного з населених пунктів була допущена помилка. Це було перешкодою для об’єднання.

Так, ще раніше тут вирішили об’єднатися з територіальними громадами села Вигівка Бурштинської міської ради, сіл: Озеряни і Слобода Озерянської сільської ради, Коростовичі і Куропатники Коростовичівської сільської ради, Насташине і Куничі Насташинської сільської ради, Тенетники і Новий Мартинів Тенетниківської сільської ради, Старий Мартинів і Різдв’яни Старомартинівської сільської ради, Дем’янів Дем’янівської сільської ради, Бовшів Бовшівської сільської ради, Задністрянське Задністрянської сільської ради Галицького району, Юнашків Юнашківської сільської ради, Сарники, Діброва і Заливки Сарниківської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області в Бурштинську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Бурштин Івано-Франківської області.

Міський голова Бурштина Роксолана Джура повідомила, що вона підтримує створення територіальної громади. «В мене було багато питань до об’єднання, скільки буде сіл, входження чи не входження.  В нас було багато зустрічей і з листопада ми провели всі зустрічі, які потрібно. Я була особисто в кожному селі. Там люди задають багато запитань і на багато з них я не знаю відповідей. Цією реформою має займатися держава, а не міський голова», – наголосила вона.

Експерт Офісу реформ Ярослав Арабчук наголосив, що децентралізація означає повернення влади на низи.

«Ми 25 років товклися на місці. Але зараз ми вже маємо деякі кроки в частині бюджетної децентралізації. Сьогодні пробуємо зробити децентралізацію і реформування адміністративно-територіального устрою. В принципі Бурштину існувати сьогодні без територіальної громади комфортніше. Для Бурштина це буде тягарем, бо ви забираєте багато бідних сіл району», – акцентував він. Більше 

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

«Галицький кореспондент»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...