Громади Запорізької області здійснять інфраструктурну міні-революцію за рахунок Регіональної програми підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад

В Берестівській сільській об’єднаній територіальній громаді Берянського району цього року замінять вікна і двері в загальноосвітній школі І-ІІІ ст., в Веселівській ОТГ Веселівського району - відремонтують та облаштують комп’ютерний клас Веселівської ЗОШ №1, замінять вікна і двері у сільських ФАПах сіл Білоріцьке та Озерне, такі ж енергоефективні заходи здійснять в загальноосвітніх школах Новоалександрівки, Широкого та Веселого. Не менш масштабні роботи очікуються і в Комиш-Зорянській громаді Куйбишевсього району. Тут капітально відремонтують будівлі  ДНЗ ясла-садка «Веселун» в селі Білоцерківка, дитячий садок «Смерічка» в селі Шевченківське, замінять покрівлю, двері і вікна в Будинку культури сіл Білоцерківка, Шевченківське та Ланцеве. Преображенська громада Оріхівського району планує закупити санітарні автомобілі для обслуговування медичних закладів громади. В Смирновській ОТГ Куйбишевського району в планах на цей рік - реконструкція мережі вуличного освітлення  сіл громади та капітальний ремонт  Смирновської амбулаторії. Мешканці Чапаєвської громади (Пологівський район) вирішили придбати шкільний автобус і реконструювати та переобладнати адміністративні будівлі бюджетної установи Чапаєвської сільської ради.

Втілити ці плани в життя громади планують за рахунок коштів Регіональної програми підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області на 2016 рік, затвердженої депутатами Запорізької обласної ради на березневій сесії.

Сьогодні, під час роботи постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою депутати затвердили перелік проектів, поданих громадами. Адже, за умовами Програми, громади повинні узгоджувати свої плани з авторами і «спонсорами» Регіональної програми підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, затверджена Програма передбачає виділення цього року із обласного бюджету 5-ти млн. грн. на поліпшення базової інфраструктури 6-ти об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Отже, кожна громада отримала по 833 тис. грн. на створення та модернізацію своєї  інфраструктури і вже спланувала, куди витратити ці кошти.

Разом з тим, голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Дмитро Майстро констатував, що в  Запорізькій області йде тенденція до створення громад, не передбачених Перспективним планом формування територій громад. Приміром, на території Запорізького району нині планується створення 6-ти громад замість 3-х, прописаних в Перспективному планомі. Депутати висловили сподівання, що життя все розставить по своїх місцях, а поки взяли до відома інформацію про об’єднання в Долинську ОТГ Долинської та Розумівської сільських рад.

Крім профільних, депутати постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою уважно розібрали проекти рішень, винесених на сесію 31 травня.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...