В.Гройсман високо цінує ініціативу Комітету Регіонів ЄС щодо створення робочої групи з підтримки реформи з децентралізації в Україні

Україна повинна пройти серйозний шлях реформ. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з новообраним Президентом Комітету Регіонів ЄС Маркку Марккулою у Брюсселі.

Програма реформ, наголосив В.Гройсман, дуже велика, але вона має бути втілена у нинішньому році.

Зокрема, керівник Парламенту нагадав, що вже у вересні 2015 року необхідно завершити конституційну реформу у частині місцевого самоврядування. «На усіх посадах, які я обіймав, я був прихильником місцевого самоврядування і децентралізації», - сказав В.Гройсман.

Під час зустрічі Сторони обговорили важливість реформи  з децентралізації в Україні відповідно до принципів Європейської хартії місцевого самоврядування. Також йшлося про необхідність надання допомоги експертів європейських країн у питанні формування регіональної політики.

У цьому контексті пан М.Марккула повідомив, що у Комітеті Регіонів ЄС створена робоча група з підтримки реформи децентралізації в Україні у складі семи осіб.

В.Гройсман високо оцінив цю ініціативу і запропонував зосередити зусилля робочої групи на трьох ключових напрямках: європейський досвід децентралізації і розвитку територіальних громад, європейський досвід регіонального розвитку, зокрема, стратегічне планування, і, що дуже важливо, відновлення постіндустріальних і постконфліктних регіонів.

Під час зустрічі Сторони були одностайними, що спільна робота цієї групи з українською Стороною має бути дуже динамічною з огляду на необхідність швидкого проведення відповідних реформ. «Шанс, який ми маємо сьогодні, не можна змарнувати», - підкреслив В.Гройсман.

На думку Сторін, «ця робота є спільною зацікавленістю», і робоча група могла би посилити свою присутність в Україні, проводячи заходи в регіонах - конференції, семінари, дебати. Це, на думку В.Гройсмана і М.Марккули, зробить заплановані реформи зрозумілими громадам.

В.Гройсман також підтвердив зацікавленість української Сторони у розширенні діалогу з Комітетом регіонів ЄС.

24.02.2015 - 23:00 | Переглядів: 14099
В.Гройсман високо цінує ініціативу Комітету Регіонів ЄС щодо створення робочої групи з підтримки реформи з децентралізації в Україні

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...