Обговорено питання утворення об’єднаних територіальних громад Кіцманщини

6 квітня відбулося засідання Кіцманської районної робочої групи з розробки Перспективного плану формування територій громад Кіцманщини.

У засіданні взяли участь голова Кіцманської райдержадміністрації Іван Друцул, заступник голови районної ради Іван Гулей, директор регіонального Офісу реформ Ігор Баб'юк, регіональний консультант з бюджетних питань Євген Прокопець, начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Христина Марчук, голова Глибоцької об’єднаної територіальної громади Григорій Ванзуряк, сільські голови Кіцманського району.

Христина Марчук поінформувала присутніх про те, що минулого року сесією обласної ради було затверджено Перспективний план формування територій громад Чернівецької області, відповідно до якого на Буковині передбачалося утворення 35 громад, з яких 7 - у Кіцманському районі. Однак восени 2015 року Кабінетом Міністрів України було погоджено утворення лише 2 громад на Кіцманщині. Питання про утворення решти громад району потребує подальшого доопрацювання.

В рамках засідання зауважено, що важливим аспектом реформи «є не просто передача громадам коштів, але й створення відповідної бази для наближення та покращення надання адміністративних послуг населенню».

Зазначено, що нині на перші громади, що отримали додаткові бюджетні кошти, покладена велика відповідальність як за їх ефективне використання, так і за успіх реформи децентралізації загалом.

Відтак Ігор Баб’юк повідомив про найближчі плани з впровадження реформи в області. Фахівець висловив переконання, що до кінця року в області буде утворено ще 5-6 об’єднаних громад. Так, наразі у трьох-чотирьох районах області активно ведуться переговори щодо об’єднання, наявні відповідні рішення місцевих рад.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Чернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...