На Закарпатті обговорили економічне зростання громад та областей через цифрові інновації
На Закарпатті обговорили економічне зростання громад та областей через цифрові інновації

18 жовтня 2024 року на Закарпатті відбувся міжрегіональний форум «Цифровізація нової економіки — 2024». Форум зібрав понад 200 учасників, серед яких представники Мінцифри, обласних військових адміністрацій, органи місцевого самоврядування, IT-компанії. Цю подію організував Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» у співпраці з Закарпатською обласною військовою адміністрацією та Закарпатським ІТ-Кластером.


Учасники обговорили цифрові інструменти, які сприяють розвитку громад та регіонів, а також аналізували стану розвитку цифрової галузі в Україні, виклики та перспективи розвитку нової економіки на основі цифровізації управлінських процесів.

Під час заходу присутнім представили Аналітичний портал Закарпатської області, який розробив Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Аналітичний портал – це інтерактивний технологічний інструмент, який впорядковує сотні документів і гігабайти інформації про регіон. Він допомагає управлінцям обґрунтовано ухвалювати ефективні рішення, надавати комплексну та систематизовану інформацію для бізнесу та громадськості. Він створений з допомогою найякіснішого програмного забезпечення з використанням супутникових даних.

 

 

«Україна впевнено цифровізується. Це впливає майже на всі процеси, які сьогодні відбуваються в державі. Закарпаття не є винятком і завдяки сучасним рішенням, які впроваджують наші ІТ-фахівці, трансформується у всіх сферах життя», — зазначив Олександр Пацкан, заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації з питань з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO).

 

 

«Для того щоб Україна стала найзручнішою цифровою державою у світі, нам потрібно ще більше CDTO на регіональному та місцевому рівні. Залучення фахівців із технологічним досвідом на позиції заступників із питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації є пріоритетом для Мінцифри. Адже CDTO є драйверами цифрових змін. Разом із колегами продовжуємо працювати над тим, щоб цифрові зміни були відчутні на місцях, забезпечуючи якісні державні послуги та освітні програми із цифрових навичок», — зазначила Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.

Окрім Закарпаття, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» розробив Аналітичний портал для Львівської, Полтавської, Рівненської, Волинської Одеської областей та міста Києва. Проєкт підтримує зусилля Міністерства розвитку громад та територій України у сприянні ефективного економічного розвитку громад та підвищення їхньої  прозорості та підзвітності, зокрема через цифрові інструменти.

Переглядів: 27
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: електронне врядування
Читайте також: