Підвищення кваліфікації публічних службовців: навчальний курс з методології управління, орієнтованого на результат (RBM)
Підвищення кваліфікації публічних службовців: навчальний курс з методології управління, орієнтованого на результат (RBM)

Сьогодні Україна як ніколи потребує спроможних публічних службовців, які готові впроваджувати необхідні стратегічні зміни для відновлення та розбудови нашої держави. 

Аби допомогти з цим, проєкт SURGe у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) та Вищою школою публічного управління розробили онлайн-курс з методології управління, орієнтованого на результат (Results-Based Management (RBM).


Тепер кожен публічний службовець може самостійно опанувати основи RBM та пройти навчальний курс з RBM на сайті Вищої школи публічного управління для підвищення кваліфікації, отримати ЄКТС та відповідний сертифікат. Курс є актуальним  для представників і представниць як стратегічних департаментів центральних органів виконавчої влади, так і для органів місцевого самоврядування - всім, для кого актуальне обов’язкове щорічне підвищення кваліфікації.

Так, після проходження курсу ви зможете:

  • ефективніше реагувати на існуючі виклики, пов’язані з розробкою політик, зокрема під час війни,
  • планувати державну політику з урахуванням оцінки потреб громадян та  викликів, що стоять перед ними,
  • розробляти ефективний процес моніторингу й оцінювання політик та ін.

«Ми на собі уже відчули переваги використання принципів RBM. Це, приміром, можливість визначення конкретних та вимірюваних результатів діяльності, ефективне планування та реалізація державної політики, комплексна координація виконання стратегічних планів, моніторинг прогресу реформ, тощо. Ми готові передавати наш досвід іншим державним органам. Адже дієвими управлінськими технологіями мають володіти усі державні службовці. Переконана, що найближчим часом за методологією RBM працюватиме весь державний сектор», - зазначила Наталія Алюшина, голова НАДС.

Якщо ви хочете покращити свої професійні навички та вирости, проходьте онлайн-курс з методології управління, орієнтованого на результат на платформі YouTube. Він знаходиться у вільному доступі, тож пройти навчання може кожен та кожна у будь-який зручний для вас час.

Долучайтеся до навчання та діліться цією можливістю з колегами.

Більше про важливість RBM у стратегічному планування читайте у статті «RBM методологія у стратегічному плануванні громади: як досягати результатів замість планувати процеси» за посиланням.

Переглядів: 724
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: навчання
Читайте також: